טאי צ'י לילדים ,פעילות בגן

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

08/08/2005 | 11:38 | מאת: רננה רון

למנהל הפורום - כגננת שמתכננת את שנת הפעילות בשנה הקרובה , אני מבקשת פרטים על אפשרויות הפעלת ילדים בטאי צ'י . תודה רבה - רננה רון ,גננת

שלום רננה ! תירגול טאי צ'י לא מתאים לילדים מהטעם שתנועות הטאי צ'י ,הן איטיות משהו , ואימון תורה זו כרוך בתירגול סידרה ארוכה יחסית של תנועות ; מה שמכונה גם קאטה . אבל - תירגול צ'י קונג בהחלט מתאים !!. הצ'י קונג הוא אבי הטאי צ'י , אך השיטה בנויה על בסיס מגוון רחב של תרגילים קצרים כך שהדבר מבטיח גיוון הנידרש לילדים.כמו כן ,ניתן לשנות מקצבים בתירגול , מאיטי מאד עד מהיר מאד .ניתן לשלב דימיון מודרך ומוזיקה תואמת , והנה לך חגיגה מהנה של פעילות ,על בסיס תירגול צ'י קונג, שיבטיח תרומה בריאותית לילדי הגן . קיימות סדרות תרגילים המייצגות את התדר האנרגטי של כל עונה מעונות השנה כפי שזיהו המאסטרים במזרח .כך לדוגמא ,תרגילי עונת האביב , מאופיינים בביטוי של "צמיחה , "התחדשות" וההפך בעונת הסתיו . תרגילי עונת הקיץ בעלי אוריינטציה של "פתיחות" , "פיזור" , והפך בעונת החורף .מטרת התרגילים להבטיח שלמות אנרגטית למתרגל עם הסביבה ועם עצמו . סידרה נוספת של תרגילים העשוייה לענין אותך כגננת הם "תרגילי החיות " . הסינים זיהו במספר חיות, קיימות של תדר אנרגטי פיזי ונפשי , ובהתאם , פיתחו המאסטרים , תרגילים המחקים את תנועות חיות אלה .(בדר"כ מתרגלים את תנועות העגור , הצבי , הקוף,הנמר,הדוב) . חוויתי מאד ! איכותי מאד! המאסטרים פיתחו תנועות אלה ,התואומות את עונת השנה כמו גם את תנועות החיות ,במשך תקופה מאד מאד ארוכה עד שהגיעו להחלטה כי תנועה זו או אחרת אפקטיבית להשפעה אנרגתית על המתרגל . צריך ללמוד תנועות אלה ,מכאלה שכבר התעמקו בשיטת הצ'י קונג . לסיום - בצ'י קונג פוטנציאל אדיר לפעילות מהנה ותורמת עם הילדים (בני 4 ומעלה) ואין ספק שהרעיון שלך רק ישדרג את גן הילדים שלך ויהפוך אותו ליחודיי משהו . בהרצליה קיים גן , שם הגננת התמחתה בפעילות צ'י קונג .את מוזמנת לפנות אלי בדואר האלקטרוני בכדי לקבל את פירטי הגננת ולהחליף מידע . בהצלחה !

10/08/2005 | 00:25 | מאת: שלי עפר רק

מעונינת בפרטים על חוגים במסגרת שעות גן ואחהצ

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה