שיכחה אצל מבוגרים

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

25/01/2011 | 08:49 | מאת: רות . נכדה

סבתי בת 76 גרה בגפה ולאחרונה שמתי לב לירידה בזכרון והופעה של שיכחה ובילבול קל. אני מעוניינת לשלב אותה בפעילות כלשהי בתקווה לשיפור במצב או למנוע התדרדרות המצב. האם צ'י קונג טיפולי יכול לעזור לה או אם יש המלצות אחרות

שלום- ירידה ביכולת הקוגנטיבית בגיל כזה היא טבעית. ניתן לעכב את התדרדרותה גם(!) בעזרת פעילות גופנית ואם זה כרוך ביציאה מהבית - אז מה טוב. צ'י קונג אינו נחשב לפעילות אירובית ולכן קיימים סגנונות צ'י קונג המתאימים בהחלט לקשישים. מעבר לכול מומלץ להתייעץ עם רופא המשפחה לאבחון השיכחה והבילבול. בברכה-גרשון קום רכז קורס תנועה טיפולית במכללת וינגייט

26/01/2011 | 09:35 | מאת: רות

אני מודה לך על ההמלצות. הבוקר לפני שעה בדקתי אפשרויות לסבתי ומסתבר שהיא יכולה להשתלב בפעילות יום לגיל השלישי כולל פעילות ציקונג שמיועד לגיל זה. תודות רבות

25/01/2011 | 19:20 | מאת: ערן

אני ממליץ לך להתייעץ עם נטורופתית.לקחת משהו... אם סבתך לא פעילה בכלל,גם הליכה,שחייה,או כל דבר מניע,משמח, עם חברה..יעשה טוב.. צ'י קונג מתחילים להניח יסודות בגיל יותר צעיר...בהצלחה!

09/07/2012 | 09:21 | מאת: רונן

לאחרנה חלה אצל אימי,ירידה זיכרון,אימי בת 77,שוכחת דברים שאמרה לי,קצת מבולבלת שצריכה לארח,שוכחת מאכלים שהיתה מכינה ודברים שקרו ביום יום,אשמח לקבל הצע לטיפול

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה