טאי צ'י

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

30/09/2010 | 18:26 | מאת: כפיר

שלום גרשון, יש לי כמה שאלות, הן ישמעו מבולגנות , חלקן קשור למאמריך בדוקטורס וחלקן להתעניינות אישית. לא יהיה קשר כלשהו בין השאלות ועל כך הסליחה. 1. הציעו לי להתנסות לטאי-צ'י מתוך חשיבה שתנועה מודעת תסייע להרגעה ולמיגור אינסומניה ועייפות[כאשר אין אינסומניה] האם הכיוון נכון? 2. אתה מדבר באחד המאמרים על השתשרשות , כיצד זה בא לידי ביטוי בתרגול ובחיים? 3. ברפואה סינית אבחנו אותי בחוסר יין, חום מדומה חולשת כבד וכליות. כיצד תרגול שמרגיע משפר יין במקום להוציא יאנג- המטפל ברפואה סינית דווקא המליץ על פעילות עצימה ...כיצד זה מתיישב? 4. אהבתי את מאמריך , בעיקר את נושא האנרגיהשאתה מביא איתך, כיצד התרגול משפיע על כך? 5. קיימת מחלוקת בנושא הטאי-צ'י , חלק מהמורים מתנגדים לפעילות גופנית נוספת וכאן נשאלת השאלה כיצד מחזקים ערכי בריאות של סיבולת לב ריאה, כח ? בהקשר לשאלה זו אשאל, האם ההתנגדות לפעילות גופנית נוספת מחוץ לטאי צ'י יש לה ביסוס? תודה רבה מועדים לשמחה כפיר בן 29

שלום- הטאי צ'י לא נחשב לתנועה – טיפולית אפקטיבית בהשוואה לצ'י קונג;היות ומאפייני תנועת הטאי צ'י הם חד גוניים; כך שמספר היישומיים - הטיפוליים בתנועה בטאי צ'י הוא מועט. זאת לעומת הצ'י קונג, לפחות בשיטה שאני מתרגל, מלמד ומטפל :Shin-Sen-Do בצ'י קונג קיימים מאפייני תנועה מגוונים כמו התכווננות למרידיאנים וצובו , מגוון מהירויות תנועה , חיתוך ומעגליות תנועה, ועוד ועוד – בעזרתם ניתן להשתמש לצרכים טיפוליים בהיקף נרחב יותר מאשר הטאי צ'י (שאותו אני אגב גם מתרגל כבר למעלה מעשור). כך שלגבי שאלות 1 ו-3 :בצ'י קונג (!) בהחלט ניתן לתרגל תרגילים יעודיים וממוקדים הנדרשים לאיזון לפי האבחון שהמטפל ברפואה סינית ערך וקבע לך.בטאי צ'י הרבה פחות . לגבי שאלה 5 : לא רק שניתן, אלא רצוי לעסוק בתחומי ספורט אחרים לצד אימון ותירגול טאי צ'י. למעט בודי בילדינג ברמה מקצועית, היות ומסת שרירים גדולה מידי, פוגעת בגמישות הנדרשת לטאי צ'י. לגבי שאלה 2 ו-4 : תודה. בקרוב יעלו עוד מאמרים. לגבי שאלותיך - הם עמוקות מאד; ולכן לא ניתן לענות עליהם בתשובת - פורום תמציתית. ובכלל, בכל מה שקור לתנועה, מוטב להתאמן ולתרגל, ואז מקבלים את התשובות הטובות והמפוקסות ביותר. בברכה- גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה