בעיה ביכולת התמדה

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

11/06/2010 | 18:10 | מאת: חדש

אני לא מצליח לבצע תכלס מה שאני רוצה לעשות. אני מתמיד רק למספר ימים ואז מפסיק. מבקש עזרה/עצה איך להגביר את יכולת ההתמדה שלי ואת כח הרצון. ומעניין אותי באיזה איבר נמצא כח הרצון. תודה מראש

שלום - אחת מתובונות גישת ה"קאיזן" של היפנים היא להגדיר מינון נמוך ואולי אפילו נמוך מידי כיעד למשימה; כך כשתסיים את משימתך, ישאר לך טעם של עוד; מה שימירץ אותך לחזור אליה אולי אפילו באותו יום... וכמובן לא לשכוח מידי פעם להגדיל את טווח הפעילות... בהצלחה- גרשון קום

15/06/2010 | 09:25 | מאת: ניר יצחקי

שלום חדש. כוח הרצון עפ"י התורה הסינית מאוכסן בכליות. כח הרצון מהווה בעצם את האספקט הספיריטואלי של הכליות ושמו- Zhi. בעצם, אישיות הסובלת מחוסר יכולת לפעול, לרוב תסבול מבעיה בתפקוד יאנג הכליות. למעשה, האדם בחייו יהיה נתון לשליטתה של חוסר ההחלטיות שלו. אותו חסר באנרגיה מסוג יאנג בכליות, יכול להתבטא בקצב מטאבוליזם איטי וחוסר מוטיבציה. הגוף כאילו חסר את ההטענה שלו- כאילו הסוללה שלנו בגוף, לא מספיקה לתפקוד לאורך יום שלם. בשל אותה לאות המתבטאת, מצטיירת לה תמונה של טיפוס לכאורה עצל, עייף, חסר חשק, אשר חוסר ההגשמה האישי מלווה אותו לכל מקום. אלו מביאים לראיית העתיד בעניים לא אובייקטיביות וסקפטיות. כמובן, שהצגתי פה דוגמה מוקצנת מעט, אך זה המצב על קצה המזלג ממש בעניים סיניות(לפירוט נוסף פנה אלי באופן פרטי). ניתן לעזור למצב זה בעזרת תירגול צ'י קונג, אם כי לעיתים יש צורך בהתערבות חיצונית נוספת, כדי לעזור לאדם "לקום על רגליו" תחילה. בכך, דיקור וצמחי מרפא יוכלו לסייע אף הם. בברכה, ניר יצחקי www.nirizhaki.co.il

18/06/2010 | 20:52 | מאת: חדש

אין לי יכולת כספית כרגע לכן אנסה להתקדם ולשפר את המצב בעצמי.

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה