בעיית פריקת כתף

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

04/04/2010 | 10:31 | מאת: רם לוריא

היי יש לי נטיה לפרוק את הכתף . לאחרונה התחלתי להתאמן בצ'י קונג ורוצה גם להתחיל להתאמן בקרטה . מה לדעתך הסיכון בפריקת כתף בתחומים האלה

שלום נכון, ברוב המקרים של פריקת כתף , הפריקה עלולה לחזור ונידרשת תשומת לב לענין. לגבי אימוני צ'י קונג - יש להזהר בתנועות הרמת היד בעיקר אם היא במנח כיפוף וכן להזהר ממשיכת היד לאחור. לגבי קראטה - כנ"ל וכן להזהר בביצוע תנועת יד עם כוח מתפרץ . לעיתים משולב באימון הקארטה גם עבודת קרקע ושם צריך יותר להזהר מלהזהר מפריקה. ממליץ בנוסף לנ"ל לחבוש את הכתף בעת פעילות וכמובן להתייעץ עם הרופא המטפל שמכיר את המקרה שלך אישית ואני לא :) בברכה- גרשון קום http://www.youtube.com/user/GershonKum#p/a/u/0/ZlZk1qsEfyE

05/04/2010 | 00:45 | מאת: רם לוריא

לפי התשובה שלך אני מבין שעדיף לי לבחור במה שהציעו לי וזה ניתוח שייצב את הכתף ואני יוכל להתאמן חופשי בלי חששות .

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה