מאמר: צ'י קונג העצמה אישית- אהבתי

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

23/10/2009 | 07:40 | מאת: סיני הראל

גרשון יקר כרגיל אתה כותב יפה וברור ראשי הפרקים שלך נותנים למאמר סדר והגיון נהניתי לגלוש איתך בשפתך הבהירה והקלילה תרשה לי להציג מספר נקודות בראות עיני דאן טיין - הוא גם מרכז הכובד שלנו בגוף מה שמדגיש את מרכזיותו נשימה- נכון שבחזה נאספים זיכרונות של עצב ודכדוך אני בגישה שבמערב לא מסתירים אותו , ההיפך - מבליטים אותו ברפואה הסינית המערב הוא יסוד המתכת . לכן כבני המערב, נטייתנו דווקא להבליט יסוד זה. באופן מעשי: ליחצן את שר החוץ על ידי חשיפת החזה הנשי והבלטת החזה הגברי מה שאומר שיש לנו נטייה לבטא את עולמנו הרגשי באופן מילולי הרבה יותר מהמקובל במזרח, לטוב ולרע . הפתרון במזרח הרחוק במיוחד באמנות הצ'י קונג להדגיש את הנשימה מטה (מה שאתה מכנה עמוק). כך לתעל את הרגש המתפרץ מעלה (לפעמים באלימות) - למעי הגס: בן זוגם של הריאות האחראי על ריקון שחרור ונטרול רגשות שליליים. סיני.

שלום סיני הראל (ראש המגמה לצ'י קונג טיפולי במכללת וינגייט http://chikong.wincol.ac.il/ ) תודה שקראת ותודה שהארת . מענין לקרוא . (להבנתי,לצד ההסבר המענין שלך לגבי הבלטת חזה , אזור החזה הוא למרות הכל נותר האזור הרגיש ; שממהרים לסוכך עליו , במודע או שלא במודע ברגע של סטרס אוביקטיבי או פחות אוביקטיבי. כך שאחד מאתגרי הצ'י קונג הטיפולי הוא להגיע לשם דרך תנועה. הנושא מענין ומוטב שנשוחח עליו כשניפגש בצורה מסודרת). כאמור , תודה רבה סיני ושבוע טוב : גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה