צ'י קונג טיפולי

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

25/09/2009 | 16:34 | מאת: Ronit

איך וכיצד צ'י קונג טיפולי יכול לעזור לבחורה בתחילת שנות השלושים עם חשד לקיפוזיס ?

שלום - לקיפוזיס עלולים להיות מספר גורמים. ברוב הגורמים , טיפול בתנועה כדוגמאת צ'י קונג טיפולי בסגנון אותו אני מתרגל ומלמד - עשויי לסייע. חמישה הדגשים עיקריים בטיפול בתנועה במקרה של קיפוזיס - ברמה העקרונית : 1. תירגול נשימה להגברת טווח הנשימה להפעלת מכלול בית החזה. 2. תירגול תנועתי להפעלת חגורת הכתפיים. 3. תירגול להפעלת חוליות T1-T12 של עמוד השדרה במישור תנועה אופקי ובמישור תנועה חזיתי. 4. תירגול לצורך - ניהול תקין של עבודת האגן ביחס למוטוריקת מערכת התנועה כולה. 5. תירגול להגברת המודעות ליציבה ומופע נכון. צריך לזכור שכל מיקרה לגופו , מבחינת מופע הקיפוזיס ומבחינת מאפייני המטופל - ובהתאם האסטרטגיה הטיפולית. בריאות ושנה טובה - גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה