טיפול תנועתי לכאבים סקייטים

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

12/09/2009 | 09:01 | מאת: רפי

קוראים לי רפי ואני מאובחן עם כאבים סקייטים בגב התחתון וגם הרגשה של דקירות .עשיתי בדיקות ובהתחלה לקחתי כדורי אטופן והופניתי לפיזיותרפיה והשבוע הרופאה החליפה לי לכדורי דקסמול.אחרי חמישה פעמים שהייתי בפיזיותרפיה המליצו לי להתחיל לקחת טיפולים תנועתים שלא דרך הקופת חולים.מה ההמלצה שלך אם זה יכול לעזור לי ולמי אני צריך לפנות.

שלום רפי - אני מניח שאתה מתכוון לסינדרום סכיאטיקה. חשוב מאד לשלול גורמים פנימיים העלולים להעיק על העצב הסכיאטי שגורמים לכאבים. במידה והם נשללו לפי דעת הרופא, אז סביר שהגורמים לתופעות שאתה מתאר , נובעים מגורמים "פשוטים " יותר כמו: הרגלי עבודה לא נכונים מבחינת מוטוריקת הגוף , פעילות ספורט שמתבצעת בצורה לא נכונה. (אופייני לאלה שמתאמנים בספורט אחת לכמה חודשים , ואז בפרץ מוטיבציה חד פעמי מנצלים "200 אחוז" מהיכולת האישית שלהם על מכשירי חדר הכושר בפרק זמן קצר וחד פעמי ). ישיבה ממושכת ולא נכונה בעבודה (מול מחשב או כנהג מקצועי ) . גם יציבת עמידה לא נכונה באה בחשבון. במקרה זה טיפול בתנועה בהחלט מקובל . טיפול בתנועה : פילאטיס , יוגה שיקומית , וכמובן צ'י קונג טיפולי יגרמו לכך שרמת התיפקוד השילדי שלך יהיה במיטבו; וכן תגיע לרמת ניהול נכון ומתואם של מוטריקת הגוף . דבר שיקל על הכאבים וישפר את איכות החיים. תקפיד להיות בקשר מתמיד עם הרופא המטפל לגבי כל צעד שאתה יוזם בעניין הנ"ל. (פנה אלי אישית עם ציון אזור מגוריך , ואשמח להפנות אותך למטפל המתאים. לחץ עם העבכר השמאלי על שמי שמופיע בכחול לראות דרכי ההתקשרות איתי). בריאות - גרשון

15/09/2009 | 17:32 | מאת: רפי

חן חן על ההסבר. אהיה עימך בקשר

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה