על קשיש חביב ומומחה למכנסיים לתירגול . מומלץ בחום

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

שלום לכולם - פעם נהגתי לרכוש מכנסיים לתירגול ואימון בחנות שמתמחה בביגוד לתירגול אמנויות לחימה ליד דיזינגוף.... אלא שלימים החנות הזו נסגרה ואיננה עוד. מאז לא רכשתי בשום מקום אחר. מלאי מכנסיי התירגול התדלדל לאט לאט -בקיצור , הגיע העת לחדש את המלאי. אלא שלא מצאתי חנות ראוייה לענין הזה. שאלתי כמה מביני ענין אך לא ידעו להשיב ; עד שיגאל נהרי גאל אותי מהענין . יגאל נהרי הוא מורה משובח לטיפול בתנועה במגוון שיטות בהם התמחה כולל צ'י קונג טיפולי. יגאל ,סיפר לי על קשיש תל אביב שעסוק מבוקר עד צהריים בתפירת מכנסיים למתרגלי אמנויות לחימה . היום ביקרתי את אותו קשיש חביב. קוראים לו בנימין גליק ואתמול היה לו יום הולדת. הוא לא סגור סופית על ענין הגיל שלו . יכול להיות שזה 79 ויכול להיות שזה 80 . מבחינתי ולהתרשמותי הוא צעיר ונמרץ ממש בן 18 . בית המלאכה שלו כפי שהוא מכנה את זה ,ממוקם במרתף ברחוב שקט ופסטורלי תל אביבי ,בסמוך לאבן גבירול ; עד כמה שרחוב תל אביבי יכול להיות פסטורלי. (דברו איתו בטלפון הוא יסביר לכם לאן ואיך להגיע. מספרי הטלפון כאן בהמשך) . בנימין גליק קיבל אותי בחביבות רבה .המרתף שלו.... אווו סליחה , בית המלאכה שלו - צריך לומר , מלא כמעט עד אפס מקום בגלילי בד מיובאים מארצות הברית המיועדים לביגוד אמנויות לחימה - מהם הוא גוזר ותופר לכל דורש. הבדים הם בצבעים שונים בעיקר לבן ושחור וכמובן בעוביים שונים. בנימין יודע בדיוק מה מאפיין כל שיטת אמנות לחימה ובהתאם הוא ממליץ על עובי הבד . ולא רק זאת - לאחר שבוחרים את זוגות המכנסיים התפורים כבר מראש , בנימין לא יתן לכם לעזוב מבלי שתמדדו כל זוג וזוג ; ואם יש צורך בתיקון של אורך , רוחב , החלפת הגומי בשרוך וההפך ומה שלא עולה לכם בראש – הוא יעשה את זה במקום עם הרבה רצון טוב. תוך כדי שבנימין גליק היקר היה רכון על מכונת התפירה שלו וביצע את התיקונים שביקשתי ,החלו סיפורים מעניינים לנבוע ממנו ממקום עמוק בבטן . מונולוג מענין על גרמניה הנאצית משם הגיע , על תל אביב של פעם ותל אביב של עכשיו בה גדל והזדקן ונהיה צעיר יותר ממה שהוא , על אשתו המנוחה , על רצח רבין שהפך כבר להיסטוריה ועוד ועוד. ממליץ להאזין לו בתשומת לב . המחירים הם מאד נוחים... בעיקר ללקוחות נוחים ונעימים...... (שריינו לכם זמן ואל תהיו חפוזים מידי כשאתם מגיעים למרתף של בנימין ). בנימין גליק הוא מסוג האנשים שמגיע לו שירכשו ממנו מכנסיים . לתשומת לבכם ותעבירו לאחרים. בקרו את בנימין , הוא ישמח וגם בנינו - מגיע לו . ואם אתם כבר מגיעים אליו אז ריכשו שניים שלושה זוגות.... הם מכנסיים מאיכות משובחת .....ואתם זוכים לתיקוני התאמה אישיים במקום. מספרי הטלפון שלו : 050-8911105 03-6058718 לוקח קצת זמן עד שבנימין עונה לטלפון אז תהיו סבלניים ... וכמובן תתקשרו בשעות העבודה המקובלות . אני אוהב את בנימין גליק ! גם אתם תאהבו אותו ! בברכה- גרשון קום

05/08/2009 | 19:09 | מאת: אורי אלישר

עשית לי תאבון גרשון :) באמת הגיע הזמן לחדש את מלאי החליפות. והאיש, כפי שאתה מתאר, נשמע כזה שלא הייתי רוצה להחמיץ. אני שמעתי עליו עוד באמצע שנות התשעים, במדיסין של רחוב נהרדעה.. כל הכבוד על הפירגון!

05/08/2009 | 22:54 | מאת: ואלרי

זה מעניין מאד. השתכנעתי לקנות אצלו לפני הנסיעה שלי לסמינר במוסקבה מקווה לראות אותך גרשון גם בשנה הקרובה אצלינו . ואלרי . וינגייט .

06/08/2009 | 08:37 | מאת: Deby

היצלחתה מדבר בנאלי כמו מכנסיים לעשות סיפור עמוק ורגיש. לא יודעת אם רציתה לרגש כאן מישהו אבל היצלחתה לפחות אותי אני אמנם מורה ליוגה ואשמח לבקר אצלו לרכוש לי מכנסיים אם יש לו ליוגה.

07/08/2009 | 13:31 | מאת: דוד ג'רמיי

לכותב הכתבה גרשון קום :הכתרת אדם מהיישוב למלך. מסתבר שבמרתפים מסתתרים אנשים טובים שמעדיפים להסתגר מתחת לאדמה כשמעליה חייה חברה עם סימני ניכור וחולי. ופירגון זה תמיד טוב לקרוא. יישר כוחך

שלום - תודה - לכל המגיבים כאן בפורום ולאלה שבחרו לשלוח לי מייל פרטי וגם לרבים שנכנסו ולא הגיבו .... אני בעד קירוב ללבבות ! אני בטוח שגם אתם ! אז הנה הכרנו כאן את בנימין גליק שמבלה את ימיו במרתף תל אביבי.... בקרו אותו..... יש לו מה להציע לכם עם הרבה טוב לב ורצון טוב..... להתראות - גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה