אשמח לקבל מידע מחקרי על שיטת טיפול זו

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

12/05/2009 | 11:09 | מאת: דורית

האם קיימים מחקרים שנערכו על יעילותה של שיטה זו כשיטת טיפול בילדים ונוער הלוקים בהפרעות קשב וריכוז. או מחקרים אחרים הקושרים יכולת ריכוז עם טיפול זה? אשמח לקרוא ולהתעמק בנושא דורית

שלום כמו שיטות אחרות הנחשבות ליעילות מאד, עדיין לא נוסחו תוצאות מחקר על יעילות שיטת טיפול בתנועה בשיטת צ'י קונג על תלמידים לקויי למידה. אגב , גם אין עדיין מחקרים שיעידו על יעילות הטיפולים הקונבנציונאלים לגבי תלמידים תת משיגים ומטופלים אחרים. צריך להבין , שמאחורי המילה היפה מחקר , צריך לעמוד ניתוח סטטיסטי - מורכב, של המיקרים שטופלו בכל מחקר שהוא. ניתוח סטטיסטי מקצועי ואמין נעשה רק על מאות חזרות (מאות טיפולים). לפחות חמש מאות במיקרה של השאלה שלך, בכדי להגיע למסקנה האם יש מובהקות בניסוי וניתן לנסח תוצאות מחקר שישלול או יאמת את התאוריה עליו מתבסס המחקר. שום מחקר לא יכול להתבסס על שתיים או שלוש חזרות. (לא ניתן לקבוע שהמכשיר הנייד מזיק למוח על פי בדיקה של שלושה ולא עשרה משתמשים. נדרשים מאות של חזרות להגיע למסקנה ). כמו כן נידרשת הומגניות בין הנבדקים בכדי להגיע למסקנה ברורה לגבי הטיפול עצמו. כלומר : צריך שהנבדקים יהיו בני אותו גיל , אותה כיתת לימוד או לפחות אותה מגמת לימוד , אותו ממוצע סרגל ציוניים..... לצד כל זאת נדרשת גם קבוצת ביקורת : קבוצת תלמידים עם אותם נתונים אך כאלה שלא השתתפו בפעילות צ'י קונג טיפולי בכדי להשווות הישגים לימודיים וחברתיים שלהם עם קבוצת הניבדקים. לצורך קבלת האפשרות לבצע שיעורי צ'י קונג עם שלושה התנאים הנ"ל שיהוו את מסד הנתונים של המחקר לצורך ביסוס תוצאות מחקר , נדרש שיתוף פעולה ממערכת החינוך . לצערי , לא רק שמערכת החינוך לא מצאה פתרון אינטליגנטי להתמודדות עם לקויות הלמידה ; אלאשגם לא מעודדת הכנסת שיטות חוייתיות שעשויות לסייע לתוך בתי הספר. למעט מספר מצומצם של מנהלים אמיצים וחכמים שכן מסכימים. אבל הם מעטים מידי. לסיכום : כרגע מתבצעת עבודה בשטח – עם משובים חיוביים ,מה שאומר שאיכות הטיפול התנועתי בשיטת צ'י קונג יעילה. אגב ,לפני שנתיים וחצי פורסמה כתבה אוהדת בעמוד חדשותי בידיעות אחרונות על ידי העיתונאי יחזקאל תורג'מן שעשה בדיקה ניטרלית משל עצמו על ידי ביקור באימון שכזה שהעברתי בבית ספר. ושיחה ללא נוכחותי עם התלמידים. גם העיתונאית תמר אבני פירסמה בספטמבר האחרון ,כתבה אוהדת על שיטת עבודתי לאחר שערכה בדיקה משל עצמה אצל תלמידים שעברו חווית טיפול בתנועה. כשיהיו די חזרות של הטיפול, אני הראשון שאשמח לבדוק את יעילות הטיפול מחקרית ,מבוסס ניתוח סטטיסטי כיאה למחקר אחראי ורציני..... אני גם בטוח מה יהיו התוצאות ........ :) בברכה – גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה