צ'י קונג טיפולי

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

04/05/2009 | 09:10 | מאת: לומד שיאצו וטווינה

יופי של פורום. אני לומד באחת המכללות ומסיים השנה . הצ'י קונג שיש שם הוא לא מעשי מבחינת טיפולית לדעתי. אני מעוניין להתמחות או ללמוד ולדעת תרגילי צ'י קונג טיפולי תואמי התאורייה של 5 האלמנטים שלדעתי כמו שאני מבין זה יותר ישומיי באבחון של המטופלים.אם למישהו יש ניסיון בכיוון צ'י קונג כזה והוא גם מטפל בשיטות מגע כמוני טווינה ושיאצו אז אשמח לקבל המלצות ולדעת עד כמה זה משתלב בקליניקה.

שלום – קיימים אין ספור גישות בצ'י קונג. כמו כן יש כאלה שמזוהים יותר וכאלה המזוהים פחות עם תאוריית חמשת האלמנטים . הסגנון אותו אני מתרגל ומלמד מזוהה עם חמשת האלמנטים בצורה מובהקת (קיימות מספר קאטות כשכל קאטה מכילה תרגילים התואמים את מודל חמשת האלמנטים). אני ממליץ לכל מטפל ללמוד תרגילים אלה ; כך שהוא יוכל לצייד את המטופלים שלו בסוף הפגישה בקליניקה, בשיעורי בית להעצמת אפקט הטיפול .ניתן גם לשלב תרגול צ'י קונג כחלק מהפגישה בקלינקיה. התרגילים הם תנועתיים ברמות שונות של תנועה ומתאימים לכל גיל . אתה מוזמן ללמוד :) כמו כן לידיעה שבמכללת וינגייט במגמה להכשרת מורי צ'י קונג בראשותו של סיני הראל, מתרגלים ולומדים גם כן סגנון צ'י קונג טיפולי התואם את חמשת האלמנטים באוריינטציה לקשישים . בברכה – גרשון קום

06/05/2009 | 21:58 | מאת: לומד טווינה ושיאצו

למנהל הפורום תודה על התשובה וההסבר מסכים איתך לגבי למה כן צריך צ'י קונג טיפולי כחלק מהטיפול. לגבי מקום לימוד תודה על ההמלצה. אבדוק את זה.

06/05/2009 | 16:24 | מאת: אסף

בקמפוס ברושים,יש מגמת צ'י קונג טיפולי בהנחייה של נירה רבינוביץ'- אדם מקסים ומורה בחסד. לנירה יש את היכולת המדהימה לקחת את התיאוריה ולהפוך אותה הלכה למעשה. לומדים שם הרבה מעבר לתיאוריות של הצ'י קונג ומתמקדים בהרבה עבודה עצמית ובעבודה עם מטופלים מומלץ מומלץ מומלץ!!!

06/05/2009 | 21:55 | מאת: לומד שיאצו וטווינה

אסף , תודה על המענה אבל לא הבנתי את הרציונל חוצמזה שמדובר במורה נחמדה לדבריך. אם אפשר משהו ברובד המקצועי אז אשמח.

19/05/2009 | 06:02 | מאת: שרי

היי למדתיעם סיני הראל במככללה בווינגיט מדהים ומומלץ . כיום אני משתמשת בזה בקליניקה יש יום פתוח ב-22.05 ביום שישי הקרוב

03/06/2009 | 20:47 | מאת: רינה

שלום לך אם אתה מחפש משהו מקצועי בתחום הצ'י קונג ממליצה על מכללת ווינגיט אני לומדת כרגע במגמה לצ'י קונג טיפולי אני באה מתחום הרפואה הסינית ולמדתי טווינה הסדרות מובנות על פי שיטת העונות שמנהל המגמה פיתח. כל תרגיל עובד על איבר מרידיאן אשמח לענות לך ולעזור אם יש לך שאלות. אפרופו "נחמדות" מורה טוב רוצה שהתלמיד שלו יצא עם ידע לכן הוא ידע להוציא את הטוב ביותר מהתלמיד ויתן את כל מה שיש לו להצלחת התלמיד בהצלחה.

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה