שחיקת סחוס בברך

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

15/04/2009 | 14:32 | מאת: סוזי

האם ממליץ לי להמשיך טאי צ'י וצ'י קונג עם קבוצה שאני מתאמנת למרות שיש לי שחיקת סחוס בברך או מוטב לי לנוח ? שמעתי דעות לכאן ולכאן.מה דעתך ?

שלום - שלש עובדות לחשוב עליהן ולגבש דעה: 1. כשמפרק הברך מצוי בתנועה ,הנוזל הבין-מיפרקי מגיע בצורה יעילה יותר אל הסחוס, דבר המבטיח הזנה טובה יותר של הסחוס לעומת מצב של חוסר פעילות. 2. קיימים מחקרים המצביעים על כך, שאין מתאם בין מידת הפעילות הגופנית אם בכלל - להופעת שחיקת הסחוס .... כך שפעילות גופנית לא אשמה וניתן לבצע פעילות על פי היכולת. 3. על פי הודעתך, את מתרגלת טאי צ'י וצ'י קונג. לידיעתך שניתן לתרגל צ'י קונג גם בישיבה. ניתן להצטרף לקבוצות שמתרגלות אך ורק צ'י קונג במשך שעה לפחות , פעם עד פעמים בשבוע כך שהאימון אפקטיבי ויעיל. את יכולה להתאמן גם לבד בבית בין פגישה לפגישה קבוצתית. מכאן , עליך לגבש דעה בהתייעצות עם הרופא המטפל . כמו כן תוכלי לקרוא עוד ולקבל השראה כאן בקישור (בצעי גזור/העתק הדבק) http://www.doctors.co.il/xFF-List,xFI-1395,xPG-11,m-Doctors,a-Forums.html#15248_15248 בריאות – גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה