התייעצות על יציבה של קשישה

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

24/11/2008 | 15:40 | מאת: דנה ראשל"צ

אימי בת 82 עירנית מאד אבל נעזרת בהליכה עם מקל הליכה ומצב ההליכה אצלה נהיה פחות יציב .מיתקשה להרים את הרגל לעשות צעדים. קיבלתי המלצה לקחת אותה לטיפול תנועתי בשביל חיזוק שרירים שניקראים כפי שאמרו לי פושטי ירך . שאלתיי היא מה הסיכוי להצלחה של טיפול כזה ותוך כמה זמן ניתן לראות תוצאות של הקלה בהליכה אצלה.

שלום - עקרונית, על פי מה שאת מדווחת , נראה לי שממולץ יותר מאשר שרירי "פושטי -ירך" לעבוד על קבוצת שרירי "כופפי - ירך" , שהם פעילים ומשתתפים בביצוע הצעד ; בעיקר בהרמת הרגל הנידרשת ליצור מוטריקה של צעד . חשוב במיוחד אצל קשישים, אצלם קבוצת שרירים זו נחלשת מכיוון שרמת התנועתיות שלהם יורדת . ככלל, קיימים תרגילי צ'י קונג שמפעילים קבוצת שרירים זו מעבר לתרומה האנרגטית שלהם. בברכה - גרשון קום

25/11/2008 | 21:30 | מאת: Roai

גרשון , סתם מענין אותי לדעת למה אתה לא ממליץ בתשובה שלך על שרירים פושטי ירך אלא על ממליץ על כופפי ירך ?

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה