שאלה טאי צ'י וצ'י קונג

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

18/11/2008 | 16:45 | מאת: אסי

טוב למרות שהבנתי שהשם של הפורום שונה והטאי צ'י ירד מהשם אני רוצה בכלזאת לשאול על טאי צ'י וצ'י קונג. אני מתאמן במרכז בת"א והשאלה שלי היא אחרי שאני מתבונן על עצמי ועל אחרים בקבוצה . אז השאלה היא אם אדם עושה צ'י קונג או טאי צ'י בצורה מגושמת האם זה נחשב לטאי צ'י צ'י קונג לא טוב ורק אם זה נעשה בצורה אסטתית וקלילה זה אומר שהוא עובד טוב. חוצמזה שהפורום מענין מאד.

19/11/2008 | 12:28 | מאת: אברבנל גיא

שלום אסי 1. האינדיקציה שלך לגביי "טוב" או "לא טוב" היא המורה שלך. 2. הטאי צ'י צו'אן היא אומנות לחימה פנימית לכן זה מאוד אינדיוידואלי אני אתן לך דוגמא למשל צ'ן מאן-צינג צירפתי לינק לסרטון שלו ב Youtube http://www.youtube.com/watch?v=IqLxMPIVAlo האם זה מגושם ? מה דעתך ? ואם עכשיו אני אומר לך שהוא היה מאסטר גדול האם זה ישנה. התשובה האם זה "עובד" או "לא עובד" או "טוב" או "לא טוב" היא התחושה הפנימית של המתרגל בלבד בנוסף לתיקוני המורה שלך. יום טוב אברבנל גיא http://taiji.250free.com

שלום – צ'י קונג וגם טאי צ'י - זה לא ריקוד בלט ! למרות שפה ושם אני רואה מתרגלי צ'י קונג שעסוקים משום מה בלהפגין תנועה של כאילו רקדני בלט ופחות עסוקים ביישום עקרונות הצ'י קונג . (גיא אברבנל בתשובתו כאן למעלה ,המחיש את זה יפה בעזרת הקליפ שצירף להסבר שלו) . ר' נחמן מברסלב כתב בשירו : " ... דע לך שכל רועה ורועה יש לו ניגון מיוחד משלו: דע לך שכל עשב ועשב יש לו שירה מיוחדת משלו......... ומשירת העשבים נעשה ניגון של הלב." על אותו משקל ניתן לומר, שלכל אחד יש את הטאי צ'י / צ'י קונג – שלו. במילים אחרות לכל אחד יש את האופי התנועתי שלו ; כאשר אנחנו זוכרים, שתנועה משקפת מצב מנטאלי ופיזי , ואופי ביצועה באופן טבעי משתנה עם הזמן. אז כאמור מי שמחפש ריקודי בלט, שירכוש כרטיסים בסוזאן דלל , יש שם הרבה מופעי בלט לראות ; אבל לא לערבב צ'י קונג וטאי צ'י עם בלט . אלה שני דברים שונים לחלוטין ! . מה שבאמת חשוב זו התכליתיות (!) ביישם עקרונות התנועה; ואלה מוזכרים במאמר בקישור המצורף : http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Article/xID/4648/xCT/81 או אפשר גם בקישור הזה : http://health.walla.co.il/?w=/5098/1064291 בברכה – גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה