הורדה ושמירת משקל

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

01/09/2008 | 12:12 | מאת: תמיר

היי בן 37 עם כרס מעצבנת לא אוהב ריצות חדרי כושר וכאלה ואלי בגלל זה לא מצליח באמת להוריד במשקל . אנ רוצה להזיז את עצמי ולא לשבת כל הזמן. יש טעם לטאיצ'י או צ'יקונג להורדה ושמירה על משקל נאות

שלום - עצימות האימון בצ'י קונג וטא צ'י היא נמוכה ולכן לא נחשבת לשורפת קלוריות בצורה משמעותית. מה כן ?- 1. אימון טאי צ'י וצ'י קונג מאפשרים למתרגל תנועה . הנחת היסוד אומרת שתנועה מזיזה דברים , גורמת לשינויים ביחס למצב בו אדם נותר סטטי. למה הדבר דומה ? לביצת מים עומדים ולכן המים מעופשים ובשלב מאוחר יותר אף יתאדו ויעלמו לעומת מצב של תנועה וזרימת המים ממקום למקום. 2. אימון נכון בצ'י קונג אמור לעלות את רמת מודעות הגוף הנחשבת לחוליה חשובה בתהליך הורדת משקל והתארגנות מחדש על מופע כללי ואימוץ אורח חיים בריא. 3. לרוב, עליה במשקל נובעת מדיסהרמוניה אנרגטית של אחד האיברים , ענין שניתן לטפל בו באחד ממקצועות הרפואה הסינית (דיקור , שיאצו , טווינה וכו') ולגבות את הטיפול בתירגול צ'י קונג ספציפי תואם את אסטרטגית הטיפול. לשאלות נוספות, הנחייה וכו' , אשמח לסייע - גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה