תנועה לאחר אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

10/08/2008 | 15:07 | מאת: רוזי

עד כמה אפקטיבי להמליץ לגבר בן 58 שעבר אירוע מוחי להתאמן בטאי צ'י או יוגה או צ'י קונג. הוא נעזר בהליכון וצד שמאל אצלו משותק חלקית .

שלום – לגבי אימון צ'י קונג : על מגבלה מוטורית ניתן להתגבר בבניית תכנית אימון מתאימה; אבל מגבלה קוגניטיבית שעלולה להיווצר כתוצאה מהאירוע המוחי יכולה למנוע תרגול צ'י קונג. לגבי אימון טאי צ'י: קיימת מגבלה מוטורית לאימון קבוצתי וכן יש להתחשב ביכולת הקוגניטיבית. לגבי יוגה: אני לא עוסק ביוגה. בברכה – גרשון קום

12/08/2008 | 22:41 | מאת: רוזי

היי גרשון חן חן על התשובה אני מבינה שצ'י קונג זה הכייוון המומלץ מבחינתך. לא נראה לי שתהיה בעיה מבחינת הבנה ושיתןף פעולה מצידו. ברצוני לדעת מה המלצתך להצטרף ל קבוצה של נפגעי אירוע מוחי שמתרגלת צ'י קונג או ללכת על הכיוון של שיעורים פרטיים ? תודות רבות

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה