צ'י קונג למנותח ירך

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

11/05/2008 | 10:28 | מאת: יוכי ג.

סבא שלי בן 71 אחרי ניתוח החלפת ירך והשתלת פרוטזה. שבוע הבא חוזר הביתה אחרי שיקום ראיתי פעם תוכנית בטלביזיה על צ'י קונג לקשישים האם שווה להתענין על אימונים פרטיים בצ'י קונג לשמירת הכושר שלו . האם יש ניסיון במקרה שלו ? תודה מראש

12/05/2008 | 17:42 | מאת: רחלי ויטרט-אשור

שלום יוכי, אני מקווה שסבך יחלים במהרה מהניתוח ויחזור לפעילות רגילה. בתרגול צ'י קונג אנו עובדים על הזרמת הצ'י בגוף למטרות בריאות, העצמה ואושר. אמנם הצ'י קונג נראה כסוג של 'התעמלות' למתבונן מ'בחוץ', אך העבודה האמיתית נעשית בפנים ומורגשת ע"י המתרגל והמורה. בצ'י קונג המתרגל יכול לבצע תרגיל עם הידיים אבל האנרגיה הפנימית שלו (הצי') תזרום דווקא לאזור הרגליים משום ששם קיים כרגע חוסר מסוים ואם הצ'י זורם בעצמה הוא יגיע למקום הדרוש. כך שבשונה מפיזיותרפיה למשל, אין צורך להפעיל דווקא את האזור הפגוע. אותה אנרגיה פנימית גם תביא אושר ושקט פנימי שמאוד חשובות לשיקום והחלמה. אבא שלי בן ה-75 עבר בגיל 70 כמעט את כל מחלקות בית החולים וחשבנו כבר שהוא חתם שם קבע. כיום הוא מתפקד נהדר ונהנה מחייו, הרבה בזכות תרגול הצ'י קונג. איחולי בריאות והחלמה מלאה לסבא, רחלי ויטרט-אשור מורה ומטפלת בצ'י קונג תלמידתו של סיפו וונג קיו קיט כותבת בלוג zen mind : http://cafe.themarker.com/view.php?u=115463

שלום - בנוסף לתשובת של רחלי ויטרט-אשור אוסיף שני דברים: א. יש לבחור את מטפל בתנועה / מורה לצ'י קונג כזה שמבין את המשמעות הפיזית של הניתוח הנ"ל ושידע מהן המגבלות והסכנות שנובעות משיקום לא נכון במקרה זה. ב. יתרון לאימון צ'י קונג במקרה הנ"ל הוא שניתן לתרגל אותו בישיבה א/וו תוך עמידה עם תמיכת הליכון-שיקום. בברכה - גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה