מצב רוח, שמחה וכולי

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

02/05/2008 | 10:49 | מאת: צ'אי

האם קיימים תרגילים בתורת הצ'י קונג לשפר מצב רוח? בהתאם להגדרות הרפאויות שיוצרות דיכאון ומצב רוח שפוף וכולי? משהו נקודתי, ספציפי.

שלום- אם אתה מתכוון להתאוששות "מנפילת אנרגיה" טבעית, פעם בכמה שבועות כפי שקורה לכולנו פה ושם, אז בהחלט תירגול צ'י קונג יכול לסייע. רצוי לתרגל תרגיל פייברויטי להנעת אנרגיה ,ממצאי התרגילים שלמדת מהמורה שלך. לטעמי האישי רצוי שזה יהיה בסגנון צ'י קונג פיזי (כפי שאני מתרגל ומלמד) כדי שהתירגול יהיה יקנה חוויה פיזית וחוויה אנרגיתית – אפקטיבית. אם מדובר בתופעה פתולוגית , קרי "דכאון" שכיח שפוגע בהתנהלות היומיומית שלך ואתה בוחר בצ'י קונג כאמצעי מסייע, או אז יש לבחור בקפידה מורה לצ'י קונג טיפולי שיתשאל אותך כפי שנהוג בכל שיטת ריפוי אחרת של רפואה סינית כמו שיאצו או דיקור. בהתאם, הוא יחליט מה הסיבה לדכאון שבראיית הרפואה הסינית נתפס כסימפטום לבעיה; ויבנה לך תוכנית אימון בצ'י קונג במטרה לגרות את המרידיאנים המתאימים . תוכנית האימון, במידה ומדובר בצ'י קונג פיזי, תכלול תרגילי גוף חוויתיים לצד תרגילי מתיחה ותרגילי נשימה כך שהם ישפיעו אפקיטבית על מערכות עמוקות. לא ניתן להמליץ לך על תרגילים ספציפים באינטרנט ובוודאי לא כתגובה להודעה המאד קצרה ומעורפלת משהו שהצבת כאן . בברכה – גרשון קום

03/05/2008 | 21:34 | מאת: אוהד קדם

שלום לסוגים מסויימים של צ'י קונג יש השפעה טובה על מצב הרוח, ויכולת להניע את הצ'י במצב של דיכאון ולשפר את ההרגשה. מנסיוני עדיף לתרגל סדרה של תרגילים ולא תרגיל אחד, כדי להגיע להשפעה עמוקה וטובה. שני סוגי צ'י קונג שאני מלמד שיכולים לעזור בשיפור מצב הרוח הם צ'י קונג חמשת הצלילים וצ'י קונג שנג זן. הנה קישורים עם מידע נוסף על שני סוגי צ'י קונג אלו. http://www.qigong.co.il/qigong-five-sounds-course.html http://www.qigong.co.il/qigong-sheng-zhen.html אוהד קדם בית ספר לטאי צ'י וצ'י קונג יצירה

03/05/2008 | 22:17 | מאת: מאסטר אלי עבדו

צ'אי שלום רב. מדיטציית החיוך הפנימי היא חלק מתוך שיטת יוגה - צ'י גונג. מדיטציה זו שמה דגש על פיתוח וחיזוק הגוף הרגשי של האדם. להתפתחות מלאה ובריאה חשוב לפתח את הגופים הפיזי,הרגשי,המנטאלי,והרוחני. שיטת יוגה - צ'י גונג עובדת בצורה כזואות.השיטה מחולקת ל 4 קורסים (רמות ) אפשר ללמוד קורס 1 קורס בסיס 3 חודש. כול טוב ושבוע טוב. HTTP://WWW.SADHANACENTER.CO.IL http://www.sadhanacenter.co.il/

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה