צ'י קונג כפעילות חימום לפני אימון

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

07/04/2008 | 21:58 | מאת: wrestling

אני מתענין באימון צ'י קונג לפני אימון אומנויות לחימה כמו קראטה או כל דבר דומה עד כמה זה מקובל ? אם כן אז למה ? במה זה עוזר ?

08/04/2008 | 14:48 | מאת: מאסטר אלי עבדו

שלום לך אנשים מסוימים משלבים סוגי צ'י גונג שונים עם אומנויות לחימה. הם שמעו או הבינו שהצ'י גונג מחזק את הגוף משפר את הבריאות ומשפר את יכולת הביצועים באומנות הלחימה לרמה גבוהה ביותר ואפילו על אנושית שתוכל לנצח את היריב בכול מצב וזה לא משנה עד כמה היריב שלך גדול או חזק.אני אחד מהאנשים האלה. כול זה טוב ויפה רק בתנאי שהתלמיד יודע באיזה סוג צ'י גונג לבחור. מיכון שקיימים המון סוגי צ'י גונג. אני אישית עברתי דרך מספר סגנונות עד שהגעתי לסגנון שבו אני מתעסק כיום. בסגנונות מסוימים העמקתי והשקעתי וגם קיבלתי תוצאות מדהימות. אבל מיכון שצ'י גונג זה מדע מורכב ומסובך לפעמיים התלמיד מולך שולל ולא באשמתו.הוא יכול לראות תוצאות מדהימות בחיזוק הגוף ושיפור ביצועי הלחימה אבל עדיין עבודתו לא שלמה או לא נכונה . בצ'י גונג ברמות הגבוהות ביותר ניתן לבלום יריב מתקיף ללא מגע פיזי.אני אישית התנסיתי בכך דרך עבודה של שילוב שני סגנונות אבל מיכון שעבודתי לא הייתה שלמה לא יכולתי להחזיק ברמה גבוהה זו למשך זמן רב. ונאלצתי להמשיך בחיפושיי אחר הדרך הנכונה. עבודה פנימית היא הדרך הנכונה "להתאמן בהתגוששות ללא עבודה פנימית לא יוביל לשום מקום בהגיעך לגיל מבוגר" הציטוט לקוח מספר שנקרא "סוד הכוח הפנימי של שאולין". תמיד לקחתי את נזירי השאולין מקור להשראה מיכון שהם מציגים שליטה מושלמת בצ'י בכול במישורים והאספקטים. התלמיד נדרש להפעיל שיכול דעת והבחנה נכונה כדי ללכת בדרך הנכונה ולמצוא מאסטר ברמה גבוהה שהוא יכול ללמוד מימנו. כאשר מצאתי את הדרך הנכונה . הגעתי לרמת הצ'י גונג הקשה והיום אני משחזר את הדגמות נזירי השאולין.האתר שלי יש הדגמות ובעתיד הקרוב יכנסו הדגמות נוספות . http://www.sadhanacenter.co.il

08/04/2008 | 17:20 | מאת: אוהד קדם

אני מסכים עם אלי שחשוב לבחור במחשבה תחילה את סוג הצ'י קונג אותו מתרגלים. לסוגי צ'י קונג שונים השפעות שונות, לא כל מה שמשפר את הבריאות טוב ללחימה ולא כל מה שטוב ללחימה טוב לבריאות. חשוב להכיר מה יכול תרגול צ'י קונג לתת ואז לבחור כיוון, האם המטרה היא שחרור מתחים? איזון הצ'י? רמת מודעות גבוהה יותר? חיזוק עוצמת המכה? או עמידות בפני מכות? לכל מטרה יכול להתאים תרגול שונה. אני לא חושב שתרגול צ'י קונג יכול להביא אותנו לכך שננצח את היריב בכל מצב. באמנויות לחימה ההנחה היא שגם היריב מכין את עצמו. צ'י קונג הוא לרוב כלי עזר בתוך האמנות הרחבה של הלחימה.

שלום – התשובות המעניינות של אלי עבדו ואהד קדם מתייחסות לאימון ייעודי בצ'י קונג בתוספת לאימונים בדיסציפלינות לחימה שונות. כאמור מעניין לקרוא את הארותיהם בנושא . "Wrestling", בשאלתו שואל לגבי צ'י קונג כאימון חימום (!) באימוני אמנויות לחימה. יש כאן אבחנה בין אימון ייעודי לעומת אימון חימום. לגבי אימון חימום: אכן קיים דבר כזה ! מורים רציניים לאמנויות לחימה שמבינים את עומק התובנות הפיזיות והאנרגטיות כולל המנטאליות , יקפידו להתחיל אימון של שיטת לחימה כזו או אחרת בלפחות חצי שעה של תרגילי דו-יין או תרגילי צ'י קונג שלהם תובנות פיזיות ואנרגטיות. אציין שתרגילי דו- יין הם קובץ כללי ואוורירי של תרגילים להנעה אנרגטית ; כאשר הצ'י קונג, שהוגדר כתורת תנועת גוף מאוחר יותר , מציע מערכת תרגילי צ'י קונג מובנים עם ייעוד וכוונה ליישום אנרגטי ספציפי . ניתן לראות בצ'י קונג תורה מובנת,ממוסדת, מושתת על עקרונות וחוקים לעומת הדו-יין . קיימים אין ספור של סגנונות צ'י קונג : סגנון רך לעומת סגנון קשה , סגנון עם נגיעות רוחניות לעומת סגנון פיזי יותר. בתור חימום של חצי שעה לערך , לפני תחילת האימון המעשי , גם תרגילי הדו-יין וגם הצ'י קונג טובים ויעילים. בהזדמנות זו אוסיף שמתאמנים אצלי בצ'י קונג גם שני מתרגלי קראטה (שוטוקאניסטים) בעלי דרגות דאן1 ודאן 2 בשנות השלושים והארבעים לחייהם. לכל אחד מהם מטרת אימון אחרת . המשותף להם, שהם חיפשו שיטת תנועה שתסייע להם להתגבר על פגיעות גוף , תוצאה של אימוני קראטה אינטנסיביים לאורך השנים . אני מאמין שאם בדוג'ו בו הם התאמנו (אגב,שניהם הגיעו מאותו מורה) היו משלבים אימוני צ'י קונג/ דו-יין לפני או אחרי אימון הקראטה , או אז האימונים התובעניים לאורך השנים לא היו הופכים לאימונים טובעניים . החכמה ללמד גם שיטת תנועה מאזנת לפני ואחרי אימון אינטנסיבי. בברכה – גרשון קום

10/04/2008 | 17:53 | מאת: רחלי

שלום wrestling, שילוב של צ'י קונג עם אמנויות לחימה או ספורט הוא מצוין ויעיל כפי שכל המורים לפני כתבו ובאמת יכול להקפיץ את רמתך בכמה דרגות. אחד המטופלים שלי השתתף לפני מספר שנים בטורניר באונ' ת"א. לאותו טורניר הגיעה משלחת של מרימי משקולות סיניים שלהפתעתם ולשמחתם של הישראלים היו קטנים ורזים. אותם ספורטאים במקום לעשות חימום סטנדרטי כגון מתיחות למיניהן, עמדו באחת מפינות המגרש וביצעו תרגילים משונים ותמוהים שעוררו זלזול בצופים הישראליים. למותר לציין שהסינים הרימו את המשקולות בקלילות ללא סימני מאמץ וניצחו בתחרות. המטופל שלי אמר שרק כעת, לאחר שהוא בעצמו מתרגל צ'י קונג הוא מבין את מה שראה אז. המורה שלי – גרנדמאסטר וונג קיו קיט מלמד צ'י קונג כחלק אינטגראלי של הקונג פו המסורתי ובין תלמידיו הבכירים יש אלופי עולם בסגנונות שונים (וושו, ג'וג'יטסו, ועוד). מקווה שתמצא את מה שאתה מחפש, רחלי ויטרט-אשור תלמידתו של גראנדמאסטר וונג קיו קיט www.shaolin.org

15/04/2008 | 15:15 | מאת: אוהד קדם

מכיוון שזמן התרגול תמיד מוגבל, באמנויות לחימה רבות, משתמשים בתרגול צ'י קונג למטרה כפולה, גם חימום במשמעות הספורטיבית המקובלת, וגם להשגת מטרות נוספות בתוך אומנות הלחימה. בטאי צ'י לדוגמא יש את צ'י קונג משיכת חוט המשי, שיכול לשמש כחימום, אבל בו זמנית מאפשר לפתח מיומנויות עמוקות בתרגול כמו תנועת גוף מלאה, שחרור, ואימון הכוונה. עוד פרטים על משיכת חוט המשי וסרטון יש כאן. http://www.qigong.co.il/qigong-silk-reeling-course.html בסרטון רואים את תנועת העגור שיכולה לשמש כחימום שמשלב עבודה על תנועת גוף מלאה, שחרור וכוונה, והכנה ליישום הלחימתי.

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה