נוקשות הגוף ואי יכולת להתעמל

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

16/04/2020 | 08:40 | מאת: אתי

שלום רב אני בת 49 סובלת מפיברומאלגיה בעבר הייתי יכולה לעשות ספורט אך בשנים האחרונות ממש קשה לי המפרקים הגב והאגן נורה נוקשים כאילו מקובעים וקשה להזיז את אותם מקומות וזה מעיר אותי בלילה תוך כדיי שינה בגלל הקושי לזוז כאילו מתאבנת כבר יותר מחודש אני בבית הנוקשות מתגברת אני מנסה לעשות ספורט בבית מול הטלוויזיה ופשוט לא מצליחה לשחרר את הנוקשות זה נורא מדכא אותי ומעציב ונכנסת למעגל של עצב אי יכולת לעשות פעילות ובעיקר עולה במשקל שגם הורס את מצב הרוח אשמח לקבל את עזרתכם תודה

שלום אני לא מכיר את המקרה הפרטי שלך לעומק. אציין רק שמניסיון עבודתי עם מטופלים עם תסמונת Fibromyalgia ראינו תוצאות חיוביות. התרגול מבוסס על טכניקות של הרפיית השרירים ובאותה מידה הנעה מוטורית. אציין שבחלק מהמקרים, הטיפול התנועתי הוביל את המתרגלים להבנות אישיות ביוזמתם - לגבי הקשרים נפשיים ממסכת חייהם, שלדעתם הם היו גורמים לא שוליים בתסמונת Fibromyalgia לסיכום: קיימת אסטרטגיה טיפולית בטיפול תנועתי להקלה ב- Fibromyalgia. כל מקרה הוא ענין אישי לגופו שצריך להכיר לעומקו. בברכה - גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה