האם יש לזה שם? האם אני בי? או שבכלל חובה משהו לגיטימי?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

25/11/2020 | 16:39 | מאת: אבי

שלום קוראים לי אבי בן 21 בזוגיות מי שאני זוכר את עצמי אני נמשך לנשים ותמיד הייתי מחזר אחריהם ומתאהב+נמשך אליהם ב 4 שנים האחרונות קורה לי סבל רב 24/7 שאני חושב על מחשבות של האם אני נמשך לגברים אפילו באמצע הסקס אני יכול לחשוב שזה גבר דברים שלא קרו לי לפני אני תמיד הייתי בסביבת חברים בחיים שלי לא נמשכתי לגברים ותמיד היה תצחוקים עם החברים על מדידות וכאלה צחוקים של ילדים שבהם רואים את איבר המין ויש לציין שבחיים לא עמד לי בנוסף גם נשיקות של שלום שלום ובחיים לא נמשכתי לגברים ביום יום שלי עם זה בספא שהייתי הולך עם החברה ועוד הייתי רואה גברים עירומים ובחיים לא נמשכתי גם שראיתי את איבר מינם אבל בכל זאת היה לי את המחשבות בראש בנוסף היו פעמים שפשוט הייתי מצליח להתגבר על המחשבות ואלו היו שלושה ימים הכי טובים בכל ה 4 שנים האלה פתאום נמשכתי לחברה שלי בצורה עוד יותר נועזת פשוט היה לי נקי בראש ורק כיף (צריך להגיד שלמרות הכל אני נמשך לחברה שלי בצורה בלתי רגילה ) ואז זה חזר כמו מחלה שלא יכולה לעבור. אני רוצה להגיד שצפיתי בסרט פורנו של גברים כחלק מכל מיני פעולות שבודקות האם אני נמשך לגברים ברוב הפעמים שצפיתי לא התעוררתי מיני אבל היו פעמים שכן למרות שזה בודדות. בנוסף לא יכול לדמיין אותי עם גבר והמחשבות הם אך ורק על האיבר הגברי למרות שכשהייתי רואה אותו לא הייתי נמשך אפילו קצת אשמח שתעזור לי אפילו אם זה במעט במה שאתה חושב תודה ומעריך.

שלום נתי, תחת המגבלה שיהיה זה חסר אחריות מקצועית לאבחן את מצבך דרך הפורום - התרשמותי היא שמדובר ב-HOCD קלאסי. כאמור בתשובות קודמות, HOCD הוא מקרה פרטי של OCD ו-OCD הוא הפרעה נפשית שגורמת סבל רב המלווה חרדה (בלי קשר לתוכן האובססיות). לכן, מומלץ לפנות לטיפול פסיכולוגי. טיפול הבחירה הראשון הוא טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) בשילוב עם תרופה ממשפחת ה-SSRI (למשל, ציפרלקס) שגם תפחית את רמת החרדה וגם תגביר ותזרז את השפעת הטיפול הפסיכולוגי, אך כרגיל הכול תלוי באבחון פנים אל פנים. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.shrink-friendly.co.il/

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים