מיואש מהחיים עד חוסר רצון לחיות

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

03/07/2018 | 19:37 | מאת: מיואש

היי גידי, אני בן 22, לאחרונה בזוגיות מזה 3 חודשים עם אישה בערך בת גילי שהכרתי באפליקצית היכרויות. הפגישות הראשונות היו מוצלחות והיה חיבור מדהים, היא לא הכי יפה שראיתי, ולא הכי מושכת אבל משהו נורא חיבר אותי אליה. ורציתי שזה ימשיך ועד עכשיו אנחנו יחד. בערך לאחר שבועיים ראשונים, קרה לי הניסיון המיני הראשון, איתה, ובחיים. זה הפעם הראשונה שנגעתי באיבר מין של אישה והתחושה לא הלהיבה אותי במיוחד ויש לציין שאפילו נגעלתי מהריח. לאחרונה כמובן התרגלתי לזה ואני נהנה לעשות לה את זה ואוהב את התחושה שזה גורם לה. אבל באותו יום שזה קרה לראשונה חטפתי התקפי חרדה נוראיים ולא יצאתי מהבית חשבתי שאני הומו, א- מיני, מבולבל מינית, בחיים זה לא יירפא. חזרתי לקחת כדורים(מאובחן באו סי די וחרדות) והמצב די השתפר. מאז ומעולם אני חייב להגיד לך, נמשכתי רומנטית לנשים, אהבתי גוף של נשים(בטן חטובה, כתפיים, ישבן) אבל לא באמת נמשכתי לשדיים או איבר מין נשי. לגבי גברים - מעולם לא חשבתי על איברי מין גבריים, אלא רק על הגוף הגברי, ובכלל על גוף שרירי - גם אצל נשים. זה יכול להיות ממש גוף רגיל ורזה שרואים את השרירים בידיים, וגם גוף קצת יותר מפותח. אני מניח שאני נמשך לזה בגברים כי זה יותר נראה בציבור ויותר מקובל שלגבר יש שרירים. אבל בגלל הפחד שלי להיות הומו, או שאני לא נמשך לחברה שלי(היא די אתלטית) אז אני חושב שהחרדה הורידה לי את המשיכה לנשים וכל הזמן אני חושב מחשבות מיניות על גברים ובודק אם זה מושך או לא מושך אותי, אף פעם לא אוננתי על פורנו גייז אלא רק על פורנו נשי ועל סרטונים של גברים עושים שרירים\נשים עושות שרירים. זה פטיש מאוד חזק אצלי והמיניות אצלי לא קיימת בלי זה. אני חושב על זה כל הזמן בהקשרים מיניים ואני רוצה פשוט לאונן על גבר\אישה שיציג בפני את השרירים שלו\שלה . לא "דחוף" לי לחדור, לרדת, להכניס את איבר מיני בשדיים של בחורה או בישבן של גבר. מאז ומעולם התעסקתי בשרירים, בעיקר בידיים. מאז שאני ילד קטן אהבתי להסתכל על מפתחי גוף, מתאבקים, ואז זה משך אותי מינית וכמו כן גם נמשכתי רומנטית לנשים כל החיים שלי ועברתי קשרים, אני אציין שעומד לי עם חברה שלי כל הזמן, כשאני מחבק אותה, מנשק אותה, והיא מצליחה להביא לי ביד ואני גומר מדי פעם, סקס עוד לא עשינו. מה לדעתך יש לי ? האם אני הומו בהכחשה\ביסקסואל\הטרוסקסואל\א-מיני האם אני פטישיסט מכור ולעולם זה לא יעבור לי ? אני רוצה להימשך למיניות רגילה אצל אישה ציצים תחת איבר מין וזהו !!! אתה חושב שזה OCD ? אני מתחנן שתתן לי תשובה, קצתי מהחיים. תודה

שלום מיואש, יהיה זה חסר אחריות מקצועית לאבחן אותך דרך פורום באינטרנט, אך מה שבולט מאוד הוא הצורך שלך להיות בדיוק ב"אמצע הדרך" של הגדרות מאוד ברורות לגבי מיניות, משיכה מינית, נטייה מינית וגבריות ונשיות. במילים אחרות, אתה שמרני יתר על המידה וכל מה שחורג ממה שאתה מכיר כ"נורמות" גורם לך רעשים במערכת עד כדי חרדה ודיכאון קשים. הבעיה אינה מה מושך ולא מושך אותך. שרירים הם דבר מושך בעיני אנשים רבים, למשל, במיוחד אלה שמתאמנים במכוני כושר (למשל, מפתחי גוף הטרוסקסואלים נמשכים לבחורות שריריות מאוד ולהפך), מבלי שהדבר יעורר בהם חרדה לגבי המיניות שלהם. גם הגועל הראשוני מהריח מנודף מהפות הוא תחושה נפוצה מאוד בקרב בחורים בתחילת דרכם המינית, אשר מתרגלים לכך בהמשך, והבחורות מצדן נוקטות גם הן אמצעים להפחתת עצמתו של ריח זה (רבים מתארים אותו כריח של דגים... או אפילו דגים מתים...). אני לא מכיר אותך מספיק כדי לדעת אם אתה סובל מ-OCD, אך אנשים הסובלים מ-OCD אכן סובלים בשכיחות גבוהה יותר משמרנות יתר ולא רק בעניינים הקשורים במין. הטיפול התרופתי הניתן ל-OCD מתאים גם לחרדות באופן כללי ולדיכאון ולכן יש להניח שלאחר שתתמיד בו תרגיש יותר טוב והחרדות והדיכאון יוקלו במידה רבה. מומלץ מאוד להתמודד עם המחשבות והתחושות הקשות שיש לך כלפי כל מה שחורג מנקודת האמצע של הנורמה על ידי פסיכותרפיה, בין בגישה קוגניטיבית-התנהגותית (CBT) ובין בגישות אחרות, כשהעיקרון המנחה הוא "לחפור" מה שפחות, בגלל הנטייה הטבעית שלך לחטט בעצמך יתר על המידה ולהחמיר בכך את הדיכאון שלך. כנס לכל אתר פורנו כללי ותראה את מגוון הז'אנרים הרבים והשונים, המעידים על הטעמים המגוונים שיש לאנשים בקשר למיניות והשלם עם הטעם האישי שלך. לדעתי, מוקד הטיפול בך צריך להיות השלמה עם מה ומי שאתה נמשך אליהם וקבלה של עצמך כפי שאתה. במקרה זה, ההשלמה היא-היא השינוי. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים