בטן עובר קטנה לשבוע ההריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

29/04/2019 | 12:08 | מאת: דפנה

שלום, אני בשבוע 30+0 עשיתי הערכת משקל ואלה המדדים: קוטר הראש בין האזניים (BPD) 73.0 מילימטר (מתאים לשבוע 29+3) אורך עצם ירך (Femur) 58.0 מילימטר (מתאים לשבוע 30+3) היקף ראש (HC) 271.0 מילימטר (מתאים לשבוע 29+4) היקף בטן (AC) 243.0 מילימטר (מתאים לשבוע 28+4) משקל משוער (EFW) 1382.0 גרם ( אחוזון 38). כמות מי שפיר (AFI) 11.5 סנטימטר מצג עכוז... נאמר לי שהבטן יחסית קטנה ... האם יש מקום לדאגה? יצוין כי יש לי סכרת הריונית וגם יש בבית תינוק חמוד שנולד iugr בשבוע 37 משקל 1700 ומיעוט מים כיום נמצא על הספקטרום האוטיסטי ועם היפוטוניה ניכרת ברקע ברור גנטי נרחב, לרבות בדיקת אקסום וטרם אותר שינוי שיכול להסביר את הממצאים)..האם יש צורך בבדיקות נוספות (בגלל ההריון הקודם נעשו כבר מי שפיר וצ'פ שהם תיקנים וגם חלבון עוברי וסקירת מערכות ראשונה ושניה היו תקינים והעובר תאם לגיל ההריון בשתיהן).

29/04/2019 | 17:31 | מאת: ד"ר מיה נאור דובב

יש צורך במעקב גדילה וייעוץ גנטי חוזר בהתאם לממצאים. רצוי לנהל את הדיון מול הרופא המטפל שלך שגם מעורה בכל הפרטים הרפואיים. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה