נטילת ברזל ופרנטל בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

10/05/2017 | 09:20 | מאת: שירן

שלום ד"ר. הריון שני שבוע 26. בבדיקת דם האחרונה המוגלובין 10.7. רופא נשים המליץ על תוסף ברזל של אלטמן פעמיים ביום בנוסף לפרנטאל שאני נוטלת מתחילת ההריון. אשמח לדעת האם להפסיק את הפרנטאל? האם לקחת רק כדור ברזל אחד בנוסף? הכמויות לא גבוהות מידי? ראיתי שגם בפרנטאל וגם בברזל יש חומצה פולית. תודה על המענה.

11/05/2017 | 09:51 | מאת: סרגיי קוסטין

שלום, שירן במהלך הריון כמעט לכל אישה המגלובין מתחיל לרדת לקראת שבוע 30 ולכן מומלץ תוספת ברזל, אם לא בתחילת הריון אז בטימסטר 3 (משבוע 28). כמות הברזל בפרנטאל לא מספקת ולכן מומלץ תכשיר ברזל, למשל ברזל של אלטמן. אבל כאשר רמת המגלובין יורדת יותר מדי צריך לקחת מינון טיפולי על מנת למנוע ירידה קיצונית. אבחנה של אנמיה בהריון נחשבת כאשר המגלובין מתחת ל11. חשוב לציין כי ניתן לתת ברזל גם דרך הווריד אך זה שמור מקרים כאשר יש ירידה בהמגלובין משמעותית והאישה סובלת מסימני אנמיה כמו חולשה כללית, חוסר שיווי משקל, תחושת עילפון. עדיף כמובן להסתפק במתן ברזל דרך הפה. לגבי פרנטאל, יש בו את רוב הויטמינים והמניראלים הצריכים בהריון ולעובר\ לכן תמשיכי עד סוף ההריון וגם בתקופת משכב לידה (6 שבועות לאחר לידה). בברכה, ד"ר קוסטין חטיבת נשים ויולדות, המרכז הרפואי יצחק שמיר (אסה"ר לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה