שאלה בקשר לסוג טיפול

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

15/12/2016 | 01:59 | מאת: מוחמדודו

אני מאובחן כסובל מסכיזופרניה פשוטה simple עם אבחנה מבדלת ל ocd ו דיכאון כפול דיסתימיה וחרדה חברתית והפרעת אישיות נמנעת , רציתי לשאול איזה טיפול פסיכולוגי עדיף במצב שלי האם זה emdr או cbt ? והאם ה emdr יותר מהיר מה cbt באופן משמעותי וכך גם יותר חסכוני ?

שלום רב עם כל הכבוד, מקבץ האבחנות שציינת, לא נראה לי כסביר. בכל מקרה, לטובתך ולטובת משתתפי הפורום, אענה על שאלתך. ישנם לכאורה עשרות ואולי כבר מאות "שיטות טיפול פסיכולוגי", עם שמות שונים. רובם הם משות שונים לטיפולים די דומים. כללית, יש להתייחס לשמות ה"טיפולים"שציינת ( CBT ו-EMDR) ודומיהם כאל כלים טיפוליים ב"ארגז הכלים", של הפסיכולוג. ובדומה לעולם הרפואה, אינך מצופה להגיע לרופא עם החלטה לגבי סוג הטיפול שאתה כביכול מעוניין או מעדיף, אלא תחילה על הרופא (וכך גם הפסיכולוג) לעשות הערכה מדוקדקת של מצבך ועל פי זה להחליט או להמליץ על הכלי או השיטה הטיפולית המתאימה.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה