תחושת לחץ

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

20/07/2016 | 16:01 | מאת: היפוכונדרית

אני סטודנטית לאחיות בתקופה לחוצה. בזמן האחרון אני מרגישה תחושת סטרס דמוית היפוגליקמיה ללא היפו. תחושת רעד קל בידיים פלפיטציות. ולעיתים כאבים בכל מיני מקומות בגוף. לפעמים בקימה מהשינה או בעבודה בלי מצב סטרס משמעותי. אני חוששת מבעיה פיזית אבל יודעת שאני פחדנית ולא הגיוני לבדוק כל תחושה. השאלה מה אפשר לעשות כדי להאגיע את הגוף כשמגיעים התחושות האלו.

להיפוכונדרית הסימפטומים שאת מתארת הינם אכן פיזיים. אך כפי שאת ודאי יודעת המקור "האמיתי" הוא קרוב לודאי- מתח נפשי- ריגשי. את יכולה להקל ולהפחית הסימפטומים הפיזיים על ידי טכניקות הרפיה (כמו למשל באתר של ד"ר ברוך אליצור), או מדיטציה, יוגה וכד', כמו גם הסתייעות בהמלצות "טיפים לגולשים שבתחתית דף זה מימין. אך אם לא תהיה הקלה משמעותית, כדאי שתיפני לקבלת טיפול פסיכולוגי-קליני מתאים, רצוי בגישת ה-CBT. היא כוללת בד"כ גם הקניית טכניקות של הרפיה וכד'.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה