סובלת מחלומות מודעים

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

07/12/2020 | 22:32 | מאת: אביב

שלום רב, אני בת 26, חווה מס' שנים חרדות כלליות, לפני חצי שנה התחלתי לראשונה ללכת לפסיכולוגית ולקחת ציפרלקס. הכדור עזר לי המון לנושא החרדות אבל התחלתי לחוות המון המון חלומות מודעים(חלקם סיוטים) וזה הפריע לי לשינה ולאיכות חיים וכאשר קמתי בבוקר לפעמים הרגשתי שבכלל לא ישנתי. הפסיכאטרית אמרה לי שהיא לא יודעת איך להפסיק את החלומות והיא אמרה שפשוט ננסה כדור אחר ונקווה שזה יפסיק. עקב כך התחלתי לקחת כדור בשם סרנדה(כשירדתי במימון של הציפרלקס החלומות פחתו אז אפשר להסיק שיש קשר ישיר בין הכדורים לחלומות). לאחר שהתחלתי לקחת את הסרנדה התחילו לי עוד הפעם החלומות המודעים מה שמאוד מתסכל אותי. כדרך אגב, כשחקרתי את הנושא של החלומות המודעים באיטנרט היה רשום שאחד מהסיבות השכיחות לכך זה תרופות נוגדות דיכאון. השאלה שלי האם יש כדור שידוע שלא עושה חלומות מודעים? האם יש טיפים וטריקים להפסיק את החלומות המודעים? המון תודה,

אביב כפי שהובהר כבר, בהיותי ד"ר לפסיכולוגיה ולא לרפואה, אני והפורום מכוונים ועוסקים ביעוץ פסיכולוגי, בלבד. שאלות, כמו שאלתך, המתייחסות להמלצות בתחום של כדורים, תרופות, תופעות לוואי וכד', יש להפנות לרופאים ו/או לפסיכיאטרים. באשר ל"טיפים וטריקים" לצמצום חלומותייך המסוייטים, הפסיכולוגית אצלה את בטיפול אמורה לסייע לך בנדון. במקביל, ניתן ואף רצוי להערכתי ומיטב ניסיוני, ללמוד ולתרגל טכניקות של הרפיה,מדיטציה, מיינדפולנס, היפנוזה עצמית וכד' להפחתת מתחים ולחצים, כמו גם לשיפור איכות השינה. ד"ר מאיר נעמן > פסיכולוג קליני בכיר ומורשה להיפנוזה > 054-754-9898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה