הפרעת אישיות או מחלה כרונית?

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

19/07/2017 | 17:39 | מאת: ב

שלום וברכה לפני מס' שנים הייתה לי אפיזודה פסיכוטית עם מאפיינים מאניים ופרנואידים. התחילו סימנים של התנהגות מוזרה כבר חודש וחצי לפני שהתפרץ ההתקף במלואו.. אבל למרות הסימנים שהיו דווקא תפקדתי פחות או יותר.. כשההתקף התפרץ ממש אז ישר טיפלו בי בהלידול ויצאתי מהמצב במהירות. נראה לי שההתקף במלואו ארך לא יותר מיום-יומיים.. מאז אני לא נוטל אנטי פסיכוטיים אלא רק למיקטל ולוסטרל 50 מ"ג. הייתי באותו זמן בלחץ נפשי עם מחסור בשעות שינה, לא הייתי ישן שינה עמוקה בלילה אלא שינה שטחית, ולחץ בעבודה שלא היה לי טוב שם בכלל, אך הייתי חייב את הכסף בשביל לא להיכנס לחובות ונשארתי שם בכוח, למרות שלא היה לי טוב, כמו כן היה ברקע מעבר דירה והייתי מטופל פסיכולוגית וכנראה הייתי ב"הצפה" (כך טען הפסיכולוג בזמנו). רציתי לדעת איך ניתן לדעת אם האירוע היה כתוצאה ממחלה נפשית, או שזו "גלישה פסיכוטית" כתוצאה מהפרעת אישיות? יש לציין שבאותה אפיזודה שהייתה לקחתי SSRI במינון גבוה (סרוקסט 60 מ"ג) וגם אפקסור (הייתי במעבר בין התרופות שזה קרה). יש לציין שברקע יש "מבנה אישיות גבולי" ואבחנה של הפרעת אישיות (קווים קלסטר b ו-c, תלותיות). אשמח לתשובה ע"פ התיאורים הנ"ל. תודה.

ב. על פי תיאורך בלבד אין אפשרות לקבוע מה מקור ה"הצפה הריגשית" שלך. כפי שעניתי (כך מסתבר) לשאלתך האחרת בענין, הצפה ריגשית עלולה להיות חלק, ביטוי וסימפטום למגוון רחב של מצוקות נפשיות. בשלב זה, אני לא חושב שיש חשיבות להגדרה או קביעה מדויקת (לכאורה), אלא חשוב יותר לטפל בה לבל תחריף ותחמיר מצבך. בכל מקרה, אין מצב לקבוע אבחנות מדוייקות יותר ללא היכרות מקצועית מעמיקה איתך ועם ההסטוריה האישית שלך.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה