השתלה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

12/03/2002 | 07:43 | מאת: אבירם

התחלתי לא מיזמן את תהליך הטיפול לקראת השתלה. בצילום C.T הרופא הבחין שחסרה לי מסה של עצם. ברצוני לקבל פרטים על השתלת עצם. נאמר לי שיש שתי אפשרויות 1. השתלת עצם על על ידי הוצאת עצם מהלסת והשתלה במקום החסר. 2. השלת עצם מן החי. ברצוני לקבל פרטים על שתי האפשרויות הללו ומה עדיף.

12/03/2002 | 13:17 | מאת: ד"ר גרינבאום

אבירם שלום. השתלת עצם מבוצעת באותם מקרים בהם אין די עצם לקליטת ותמיכת שתל או שתלים במקום מסוים בלסת. עלפי רוב הניתוח מבוצע בהרדמה מקומית אלא אם כן נקבע אחרת מסיבות התנהגותיות של המתרפא. הסיבוכים העלולים להיגרם מביצוע שתלי עצם בלסת עליונה יכולים להיות :שטפי דם ,זיהום חיידקי ,אי הקלטות שתל העצם ויצירת SEQWESTER (שבב עצם מנותק )עד כדי דלקת בעצם OSTEOMYELITIS,אלחוש זמני או מלא של האזור כתוצאה מפגיעה בעצבים ,פריצה לסינוס ויצירת ORO ANTRAL FISTULA מעבר ישיר בין חלל הפה לחלל הסינוס, בעיקר בעת ביצוע SINUS LIFT (הרמת הסינוס ) עלולה להתפתח סינוסיטיס חריפה . רוב הנ"ל ניתנים להתמודדות ע"י הכירורג שמבצע את השתלת העצם . לגבי שיעור הצלחת ההשתלה של העצם זה נמדד באחוזי הישארות העצם השתולה לטווח של לפחות 5 שנים . ההצלחה תלויה בראש וראשונה בסוג השתל כאשר ההצלחה גדולה מעל 85% כאשר מבצעים השתלת עצם ממקור עצמי ממקום אחר בפה מהמרפק או מעצם הסנטר ואפילו מעצמות אגן הירכיים . השתלים העשויים עצם ממקור בעלי חיים טחונה מיובשת וקפואה FREEZE DRYED BONE הם עם אחוז השרדות מועטה יותר כ70% .ולתערובת עצם עצמית עם עצם ממקור בעלי חיים יש אחוזים של היקלטות העולים ככל שכמות העצם העצמית רבה יותר בין 70%-85% אחוז הנמוך ביותר של הישרדות יש לעצם ממקור בעלי חיים בתוספת HIDROXY APATIT קרוב ל60% . ניתוח הרמת סינוס הוא עם שעור הצלחה התלויה במקור העצם ובמיומנות המנתח בין 55%-85% . ניתן לחזור על כל אחת מהפעולות הכירורגיות הנ"ל עד להשגת עצם קומפקטית ועבה דיה .

מנהל פורום רפואת שיניים