כאבים אחרי עקירת שן בינה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

04/06/2016 | 17:15 | מאת: עינת

שלום, עברתי עקירה כירורגית של שן בינה תחתונה לפני כ 10 ימים אצל פרופסור ידוע בתחום. נטלתי אנטיביוטיקה למשך 5 ימים ועקבתי אחרי כל ההוראות. בימים האחרונים יש לי כאבים יותר מאשר אחרי העקירה ואני לוקחת אופטלגין. בנוסף לזה נוסף לי כאב של השן מעל השן בינה (הרופא כירורג אמר לי לפני העקירה שהוא רואה בצילום פנורמי חור גדול שאצטרך לטפל בו בהקדם וכנראה הוא התעורר לחיים בשבוע הזה). יש לי 2 שאלות: 1. כמה זמן אחרי עקירה כירורגית מקובל עוד שיש כאבים. בשיחה טלפונית עם הרופא הוא חושב שזה אוכל שנתקע וכנראה אגיע אליו ביום שני לבדוק את זה. הוא שלל מכתשית יבשה כי אמר שאם היה מדובר בזה היו לי כאבים עצומים ששום אופטלגין לא היה עוזר לי. האם יתכן שאוכל שנתקע גורם לכאבים למשך מספר ימים? 2. כמה זמן אחרי עקירה מותר לטפל בשיניים אחרות- כלומר כמה זמן האזור צריך להחלים לפני שנוגעים שוב בשיניים. עדיין יש לי תפרים בפה אבל הם תפרים נספגים. תודה רבה

זמן ההחלמה אחרי הליך כירורגי הוא מאד אינדיבידואלי כניסת אוכל כסיבה לכאב לא נראית לי כסבירה נסי לקחת במקביל לאופטלגין גם advil אם יש כאב בדן נוספת פני בהקדם לטיפול אם מדובר בשן בינה עליונה מומלץ לעקור גם אותה

04/06/2016 | 19:27 | מאת: עינת

לא מדובר בשן בינה עליונה כי אותה כבר עקרתי אלא זו שלידה. השאלה אם זה בסדר לטפל כשיש עוד תפרים בפה והשן בתהליך החלמה? לגבי העקירה: מה יכול להיות מקור הכאבים?

מנהל פורום רפואת שיניים