טיפול שורש ללא כתר - האם כדאי ?

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

15/05/2016 | 01:12 | מאת: g

לרופאים שלום ! עברתי טיפול שורש בשן קידמית עליונה לפני כשלושה חודשים בערך בגלל דלקת שהייתה בחניכיים באזור של השורש של השן המודלקת. מאחר ולא היה חור בשן, הרופא קדח חריץ קטן בחלק האחורי של השן רק בשביל להיכנס לשורש ו"לטפל " בו. עברתי שני טיפולים : 1. הפגישה הראשונה - ש"הורגים" את השורש ( או מה שנשאר ממנו, השן היתה כבר כמעט בלי תחושה בכלל בעיקר לחום/קור 2. סתימה זמנית - אותה עשיתי בלי הרדמה בכלל ( טיפול שורש קודם עשיתי עם הרדמה לפחות עד הפגישה שלישית / רביעית ) כרגע יש בשן את הסתימה הזמנית ( לא חזרתי לרופא מאז). הרופא אמר לי, לגבי המשך הטיפול שיש לי שתי אפשרויות: 1. להמשיך עם הטיפול שורש כרגיל למבנה וכתר 2. להחליף את הסתימה הזמנית בסתימה קבועה, ללא מבנה וכתר. הטענה של הרופא שבמידה ואני משאירה סתימה ללא כתר, יש מצב שהשן לא תחזיק כיוון שהחלק של השן שנשאר לא גדול ( שורש כבר אין), מצד שני הוא לא היה מציע לי את האפשרות הזו אם זה לא היה מתאים מבחינה רפואית. מה שחשבתי לעשות, זה להשאיר את השן עם סתימה קבועה, לא כתר, ובמידה ויהיה צורך והשן תינזק שוב , אז אעשה את הטיפול שורש עם הכתר. החשש שלי, זה שבמידה והשן תינזק שוב, זה כבר לא יהיה טיפול שורש אלא כבר שתל - מה הסיכוי לכך? מה עדיף מבין שתי האפשרויות ( בהנחה שכסף זה לא שיקול) ? 2. במידה ואני משאירה סתימה קבועה ללא כתר, אני מניחה שהסיכוי לשן להינזק גדול יותר - האם זה נכון? מה הייתם עושים לא הייתם במקומי תודה ושיהיה שבוע טוב !

ראשית חובה לסיים את טיפול השורש ! בד"כ לאחר טיפול השורש מבצעים מבנה וכתר כל סטיה מנוהג זה עלול לגרום בעתיד לאובדן השן

מנהל פורום רפואת שיניים