נמק

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

22/01/2016 | 14:56 | מאת: שלי

אני צריכה לעשות טיפולי שורש בשתי שיניים אחוריות 26 ו- 27 שכאבו לי מאוד. הייתי צריכה לעשות את אחד מהם ביום שני אבל פתאום שמתי לב שהכאבים חלפו. כשהתקשרתי לבטל את התור אמרו לי לבוא בכל זאת והם יסבירו לי מה קורה. הרופא בדק ואמר שבגלל שחיכיתי הרבה זמן השן עוברת נמק והיא מתה ועדיין צריך טיפול שורש אבל החלטתי שכל עוד אין כאבים אני לא מטפלת. עד עכשיו אין כאבים. אבל אני חושבת שאולי עשיתי טעות אבל אולי כן עשיתי בשכל... אני רוצה להבין מה הבעיה שיש נמק בשן אם אני לא מרגישה כאבים כלומר, כל עוד זה לא מפריע לתפקוד שלי האם יש בעיה והאם צריך לטפל? דבר נוסף שהרופא אמר לי שאם אני יתמהמה השן תצטרך להיעקר והשאלה היא מה צריך לקרות בשן כדי שרופא יחליט על עקירה? איך מחליטים? מה התחושה מבחינתי? איך נראית שן שצריכה טיפול שורש בצילום פנורמי ואיך נראית שן שצריכה עקירה? האם יש סיכוי ששתי השיניים ייפלו מעצמם עוד מעט? והאם חייב להשלים שתלים בשיניים שגם ככה לא רואים אותם? אודה לך אם תענה על כל השאלות שלי על מנת שאבין תודה

מכלול השאלות שלך דורש לכתוב פה ספר לימוד לרפואת שיניים. בקיצור: בתוך השן יש רקמות חיות. כאשר הן עוברות נמק הן מתחילות להרקב וגורמות לדלקת. חוסר טיפול דומה להשארת חתיכת בשר על השיש במטבח בטמפרטורה של 37 מעלות. תוך זמן קצר זה נרקב ומסריח... השלב הבא יהיה שתיווצר דלקת. נפיחות גדולה ויצירת אבצס. אז אל תחכי ולכי לטיפול שורש בהקדם.

מנהל פורום רפואת שיניים