מניעת ריח רע מהפה, אפשרי אצלי?

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

17/09/2006 | 11:02 | מאת: ניני

שלום. אני בן 18, וזה כבר מספר שנים אני סובל מריח רע מהפה. אני מצחצח את שיניי פעמיים בבוקר, ממש כשאני קם ולפני שאני יוצא לבית ספר\עבודה. כשאני חוזר הביתה מצחצח שוב וככה עד לפני השינה עוד ציחצוח. אני קם בבוקר עם ריח נוראי, בהמשך היום בין ציחצוח לציחצוח אחרי כשעה מקסימום נהיה לי ריח רע. רוב הפעמים אני לא מרגיש בריח ואני יודע שהוא רע מחברים שהעירו לי. נמאס לי להסתובב עם מסטיקים כל הזמן.. מי פה לא עזרו לי כשטפתי איתם בעבר...ושטפתי טוב אני חושב.. מה עוד אני יכול לעשות..?

18/09/2006 | 00:05 | מאת: ד"ר גרינבאום

ניני שלום. הסיבות הנפוצות ביותר לריח רע הן מחלל הפה כלומר מבקטריות המתרבות בכיסי החניכיים או בחללים בשיניים או על רירית הפה הלחי והלשון (בתוך השערות הקטנטנות של הלשון ) . ולכן יש תחילה לדאוג לבדיקה אצל רופא שיניים למלא את החללים בשיניים או מתחת לסתימות ישנות ולרפא את החניכיים ע"י טיפול של הורדת אבנית וצחצוח שיניים קפדני לפי כל ההוראות כולל חוט דנטלי קסמי שיניים ומברשות קטנות הנקראות INTERSPACE ע"מ להסיר את רובד החידקים מכל האיזורים (דלקת חניכיים מדיפה לעיתים ריח של רקב וגאזים לא נעימים שנוצרים ע"י החידקים בסביבה חסרת חמצן). לאחר מכן מומלץ לצחצח במברשת עדינה את הלשון והצד הפנימי של הלחי בשני הצדדים (זהירות ! זה עלול לעורר בחילה) שם מצטברים חיידקים כנ"ל בנקיקים ברירית הלחי והלשון ולעיתים גם אבנים קטנות . גם יובש בפה גורם לריחות אופייניים -רצוי אם כך להרבות בשתיית מיים כדי לשלול אפשרות של התיבשות . באם כל הנ"ל לא עזר - ישנה עוד אפשרות שמקור הריח הוא בשקדים שבהם נוצרות אבנים זעירות ומסריחות , בחלל הלוע והאף שגם שם יכולים חידקים להתרבות וליצר גאזים כנ"ל וטיפול נכון של רופא אף אוזן גרון יכול אף הוא לפתור את בעיית הריח ! אם כל הנ"ל לא עזר פנו לרופא גסטרואינטסטינולוג העוסק במערכת העיכול גם שם ישנן ריריות שבהן יתכן ריבוי חידקים מייצרי ריח רע. כנקודת פתיחה תוכל לפנות לפרופ' מל רוזנברג בפקולטה לרפואת שיניים באוניברסיטת תל אביב (רמת אביב )המתמחה בבתחום זה . כטיפול של עזרה ראשונה את יכולה לשטוף את הפה במי חמצן 3%(זהירות -לא לבלוע.)

19/09/2006 | 17:22 | מאת: ניני

תודה רבה על העזרה.

מנהל פורום רפואת שיניים