עקירת שן בינה עם סתימת אמלגם

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

06/12/2020 | 20:41 | מאת: דוד

שלום רב, לפני כחודש עברתי עקירת שן בינה שהיתה בה סתימת אמלגם גדולה. הפצע הבריא אך בצילום מסתבר שנשארו חתיכות אמלגם בתוך הרקמה. הרופא אומר שלא צריך לעשות כלום. אני מאוד דואג. אבקש חוות דעתך

אין מקום לדאגה. לא יגרם כל נזק

07/12/2020 | 09:18 | מאת: דוד

תודה רבה לרופא על התשובה. קראתי שאמלגם הוא חומר רעיל ולכן אם הוא נשאר ברקמה הוא הרי פולט חומרים רעילים כמו עופרת וכספית. אז איך זה לא מזיק? אודה על תשובתך,

אם הוא היה מזיק אז אסור היה להשתמש בו בכלל. הוא נמצא בסביבת הרוק שאתה בולע אותו כל הזמן...אם היו משתחררים ממנו רעלים הרי אתה נושם אותם כאשר אתה נושם מהפה. מקובל לחשוב שהאמלגם לא מסוכן

מנהל פורום רפואת שיניים