עקירה כירורגית שן בינה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

16/08/2020 | 22:42 | מאת: רז

היי, הופניתי מקופת חולים לבית חולים לעקירת שן 48 בגלל קרבה לתעלה קרובה. בבדיקה של הרופא בבית חולים- שן 48 בקיעה חלקית עם עששת ממליץ לעשות עקירה. יש סיכון לשינוי תחושתי בשפה כתןצאה מהפעולה. אני מפחד לעשות את העקירה בגלל החשש לפגיעה בעצב. הצילום פנורמי מלפני שנה ללא צילום CT האם זה מספיק בשביל לאבחן את הבעיה ואת המעורבות לעצב ? מה ההשלכות של העקירה הזאת והאם זה נחשב הליך כירורגי פשוט תודה

על פי התאור של קירבה לעצב, אסור לעקור ללא ct. חד משמעי, ואני מתפלא שהרופא לא דרש ct. קיימת טכניקה שבה כורתים את כותרת השן ותופרים מעל את החניכיים ואז לא מסתכנים בפגיעה בעצב

מנהל פורום רפואת שיניים