אנטיביוטיקה לפני עקירה כירורגית

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

13/08/2020 | 19:12 | מאת: יפעת

האם באופן גורף יש ליטול אנטיביוטיקה לפני עקירה כירורגית של שן בינה כלואה, שאין בה זיהום, או ניתן לעקור ללא חשש גם ללא אנטיביוטיקה?

יש שתי אסכולות: האחת אומרת שאין צורך באנטיביוטיקה בעופן מונע, והשניה מעדיפה לתת אחרי העקירה מתן אנטיביוטיקה לשלושה ימים כדי ללכת על בטוח. אני בהרבה מקרים מעדיף לתת ......

13/08/2020 | 22:34 | מאת: יפעת

תודה על המענה. השאלה שלי גם כיוונה לאנטיביוטיקה לפני העקירה, האם ניתן לוותר על זה? אשמח למענה.

לפני עקירה נותנים לפציינטים במצבים מאד מיוחדים : מושתלי מפרקים, מודתלי שסתומי לב, מתרפאים שחלו בעבר בreumatic fever וכד. האם זה המצב אצלך?

14/08/2020 | 07:48 | מאת: יפעת

זהו שזה לא המצב אצלי, אני בריאה לגמרי, מכאן שאלתי היתה.. תודה על המענה!

מנהל פורום רפואת שיניים