כאב בשן עם טיפול שורש מבנה וכתר

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

25/07/2020 | 12:30 | מאת: אורי

יש לי שן טוחנת מבנה וכתר. 10 שנים. בשנים האחרונות פעם בשנה בערך נהיה כאב מסוים בעיקר כאשר אוכל או נהיה לחץ מסוים על השן. ורגישות בלסת התחתונה מקום השן. הבנתי שאין מה לעשות. כי כבר עברה טיפול שורש. שאלתי האם יתכן שעשו מבנה וכתר בלי טיפול שורש? בנתיים לוקח כמה ימים אנטיביוטיקה וזה בד"כ מסתדר. יש משמעות אם לא עשו טיפול שורש? ניתן לפתוח לעשות טיפול שורש ולשים שוב כתר. למרות שכמעט בטוח שעשו טיפול שורש. ממה מקור הכאב. נראה שבסוף יוציאו ויעשו שתל לא? תודה

בכל צילום רנטגן ניתן לראות בבירור אם עש בשן טיפול שורש או לא. צילום פריאפיקלי יראה אם טיפול השורש תקין או שלא. הכאב בשן יכול לנבוע מ: 1. כשל בטיפול השורש. 2. נקודות מגע לא תקינות עם השיניים הסמוכות וכתוצאה מזה דחיסת מזון. 3. סדק בשורש

מנהל פורום רפואת שיניים