בעיה של שנים בשן מתנצלת על האורך

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

18/04/2020 | 12:40 | מאת: מור

שלום יש לי מקרה קצת מוזר אשמח לחוות דעת: מדובר על שן טוחנת בצד ימין למעלה (שן לפני שן בינה) שהייתה בה סתימה מגיל העשרה. כיום אני בת 33. העניין הוא שבגיל 26-28 גיליתי שיש בצד של השן חור ממש פיזי וקצת עמוק. לא היו לי כאבים אך ממש הצלחתי להכניס לשם קיסם ואמרתי זאת לרופא השיניים והוא עשה לי סתימה חדשה. בתכלס ממש מצטערת על זה היום שאמרתי לו והייתי משאירה את השן כמו שהיא. כי הבעיה התחילה בעודו מטפל לי בשן. בזמן ההרדמה והטיפול הוא דחף עם האצבע שלו משהו לתוך השן כנראה חומר סתימה וממש עם האצבע לחץ על השן ובאותו הרגע הרגשתי ממש כאבים וכאילו שהוא פגע לי שם במשהו שם. הכאבים האלו נמשכו קצת בהמשך הטיפול הזה של הסתימה החדשה, ומאז אני בבעיות עם השן עד היום ואסביר- חוויתי בעיות של כאבים לתקופה שאינני זוכרת כמה זמן. כאבים בזמן אכילה. כל פעם. אחרי פרק זמן מסוים חזרתי אליו בטענה שיש לי כאבים בשן.בזמן אכילה. לסרוגין ,והוא לא ידע למה ולבסוף הוא אמר שצריך לעשות טיפןל שורש עם כתר כי הכאבים אינם עברו לי. הוא עשה לי טיפול שורש עם כתר ומאז טיפול זה עברו כמה שנים טובות אולי חמש שנים ומאז אני עדיין חשה כאבים מידי פעם אך לא באכילה. הכאבים הם ספונטניים מידי פעם ואני רוצה לציין שעשו לי שם צילומים רבים ולא מצאו דבר אמרו שהכל תקין ואפילו עשו לי עוד פעם טיפול שורש חוזר שם אך הבעיה נמשכת עד היום כאבים לסרוגין ולפעמים אין כאבים בכלל ואז ראיתי שהכאבים נעלמו וחשבתי שהבעיה נפתרה אך חזרו שוב ואלו כאבים נסבלים ללא צורך במשכך, הם עוברים אחרי דקה ולפעמים אחרי עשר דקות. והרופא אמר שרק עקירה פתרון . בקיצור השארתי את המצב כמו שהוא ובתכלס הרופא פגע לי כנראה בשן בזמן שלחץ לי חזק מאוד מאוד לתוכה עם האצבע שלו בזמן שהכניס לשם חומר סתימה אני כמעט בטוחה שזה מקור הבעיה אבל השאלה מה יכולה להיגרם לשן למקרה שתיארתי? ואולי חשבתי סדק בשורש השן? אך לא רואים כלום בצילומים מה לדעתך הבעיה ?? לדעתי גם רשלנות שחבל על הזמן כי סך הכל היה צריך לעשות חידוש סתימה וזה התפתח לשורש עם כתר ומאז בלאגן.ממש מצטערת שבכלל נתתי לו לגעת בשן וחדש טיפול רגיל שהגיע לשורש.

18/04/2020 | 12:43 | מאת: מור

שכחתי לציין שיש לי שם כרגע כתר קבוע לאחר מבנה.

יתכן שבשעתו , נגרם נזק כל שהוא לעצב של השן. כרגע בהעדר בדיקה וצילומים לא ניתן לאבחן את הסיבה לכאב ולאי הנוחות.

18/04/2020 | 14:32 | מאת: מור

אבל אם כרגע יש בשן הנל טיפול שורש ומבנה וכתר קבוע אני כבר שנים עם זה.. אז לא אמורה להיות בתוך השן שורשים היות והם הוצאו בטיפול השורש לא? כי חשבתי שאין עצבים לשן הזאת שעברה טיפול שורש כי לא אמורים להרגיש בה כלום היא כמו שן מתה לא? אני לא אמורה להרגיש כלום שם לא?תודה על המענה המהיר

בשן כבר אין עצבים והכאב לא מגיע משם. היות והשורשים נמצאים בתוך עצם ובתוך החניכיים הרי שהכאב הוא שם

מנהל פורום רפואת שיניים