סיבוכים בעקבות שן בינה שנעקרה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

30/12/2019 | 14:59 | מאת: טל

שלום, אני בת 34 , לפני כ8 חודשים בצעתי עקירה כירורגית של שן בינה כלואה בלסת תחתונה צד ימין. על מנת להוציא את השן היה צורך לשבור אותה. מאז מידי פעם אני מרגישה כאבים עמומים במקום העקירה שלפעמים גם ממש מתחזקים ועוברים לכאבי גרון באותו צד. הייתי אצל כמה רופאים שביצעו צילומים רגילים ואמרו שהכל בסדר וזו סתם רגישות. אתמול הייתי אצל רופא אחר שביקש צילום פנורמי ואז אמר שיש דלקת סביב השן הטוחנת האחרונה(זאת שלפני השן שנעקרה) ולכן יש לבצע טיפול שורש למרות שהשן עצמה בריאה לגמריי. הוא אמר שנוצרה דלקת מסיבה שאיננה ברורה. בנוסף רציתי לציין שיש מן כתמים כאלה על החניכיים באותו צד ובכלל חשבתי שהכאב נובע משם. אני מצרפת את הצילום. אשמח לעזרה. האם הגיוני לבצע טיפול שורש בשן שבריאה לגמריי ? האם אין אפשרות לרפא את העניין ע"י אנטיביוטיקה ? ועוד משו - הוא אמר שאולי מדובר בכלל בציסטה , האם במקרה כזה גם צריך טיפול שורש ? אשמח לכל עזרה

ראשית, אין באפשרותי לראות צילומים מצורפים. יש לבדוק אם השן הזאת מגיבה לגירויים או שלא. הייתי ממליץ לפני כל פעולה ללכת להתיעץ עם מומחה לטיפולי שורש

מנהל פורום רפואת שיניים