דלקת חניכיים או דלקת בשן?

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

09/10/2019 | 12:12 | מאת: יעל

שלום בעקבות כאבים חזקים אובחנה דלקת חניכיים סביב השן בינה. ניתן מוקסיפן. אחרי יומיים המצב החמיר וניתן אוגמנטין. לאחר יומיים משלא עזר ולא נוצר שיפור נוקז האבצס שנוצר ובוצע צריבה וחיטוי באמצעות לייזר. כרגע אני עדיין עם האוגמנטין. עברו 3 ימים מהטיפול של הניקוז. יש שיפור ברמת הכאב ביום לעומת הלילה שנאלצת לקחת משככי כאבים. עדיין נראה לי תמוה שלא עבר. יכול להיות שזה בכלל שבנוסף יש גם דלקת בשן בינה עצמה(יש שם סתימה)? איך אפשר לוודא את זה? יש צילום ספציפי שיוכל לאבחן את זה? עשו לי עד כה רק צילום פנורמי. יש לציין שקשה לי לפתוח את הפה בזמן אכילה ויש הקרנה של הכאב לאוזן ולכל הפנים. הלחי לא נפוחה. אודה לתשובתך

יתכן שבנוסף לדלקת החניכיים יש גם דלקת בעצב של השן. ניתן לאבחן בצילום פנורמי או בצילום פריאפיקלי שמכוון לשן הזאת בלבד

09/10/2019 | 13:32 | מאת: יעל

תודה רבה על התשובה. במידה ומדובר בדלקת בשן בינה הפתרון היחיד הוא עקירה? והאם ניתן לעקור במצב דלקתי?

הפיתרון בדרך כלל עקירה. מאחר ואת תחת אנטיביוטיקה הרי שניתן בדרך כלל לעקור

מנהל פורום רפואת שיניים