כאב בלעיסה בשתל לאחר הרכבת הכתר

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

31/05/2019 | 00:28 | מאת: אפריים

היי, לפני חצי שנה (ינואר) בצעתי עקירה והשתלת עצם בשן טוחנת ראשונה (46) לקראת שתל. לאחר שלושה חודשים בערך (אפריל) החדירו את השתל ללסת. לפני כשבועיים (אמצע מאי) הורכב הכתר על גבי השתל. עכשיו כאשר אני לועס בצד השתל אני מרגיש כאב חד באזור השתל, זה מרגיש כמו כאב פנימי/עצבי, קשה לי להגדיר כי זה כאב לא מוכר. יש לציין, שבעת החדרת הכתר הרגשתי מיידית את הכאב תוך כדי הרכבת הכתר על ידי הרופא, עצרתי אותו והודעתי לו מיידית על הכאב והוא טען שזה החניכיים שצריכות להתרגל ללחץ והמשיך בחיבור הכתר, למרות שהכאב הורגש רק בהפעלת לחץ נשיכה ולא כאשר הפה פתוח. יומיים לאחר הרכבת הכתר הכאבים החריפו, וחזרתי לרופא בדחיפות והוא אמר שהתפתחה דלקת קטנה באזור השתל, בהוראותו רכשתי מי פה אנטי דלקתי ולאחר מספר ימים הדלקת עברה והכאב פחת בצורה ניכרת, אך עדיין הכאב קיים ולא מאפשר אכילת מאכלים קשים. (שבוע וחצי לאחר הרכבת הכתר). אולי ישמע שטותי, אך קיפלתי נייר טואלט בעובי מינימלי ושיתאים ברוחבו לגודל השן שהושתלה ונשכתי באזור השתל, והכאב מורגש לאחר הפעלת מעט לחץ, עשיתי אותו דבר בשני השיניים הסמוכות לשתל ואין כלל כאב. כרגע איני יכול לאכול ישירות באזור השתל דבר אשר קשה יותר מלחם בלי להרגיש את הכאב הזה. (למרות שגם כאשר אני לועס את הקרום של הלחם מרגיש את הכאב). אשמח לדעת מה יכולות להיות הסיבות לכאב?

או שהכתר עצמו לוחץ על החניכיים או שיש דלקת סביב השתל והוא עומד להיפלט

01/06/2019 | 19:43 | מאת: אפריים

היי ד"ר נוימן, תודה על התשובה, האם יתכן מצב בו ישנה דלקת סביב השתל והיא אינה נראית במצב מבחוץ? במידה וכן, מה עלי לעשות על מנת לבדוק האם ישנה דלקת פנימית בשתל?

יש לגשת לרופא המטפל או לרופא אחר העוסק בשתלים כדי שיוריד את הכתר וינסה לאבחן מה מצב השתל

מנהל פורום רפואת שיניים