עקירת שן בינה שצומחת לתוך שן ואסור לעקור

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

03/03/2019 | 10:13 | מאת: יוליה

שלום, יש לי עוד חודש עקירת שן בינה. עברתי כבר בעבר עקירת 2 שיני בינה בעקירה כירורגית וגם עקירת שן בינה רגילה. נשארה לי אחת שכירורג השיניים אמר שזוהי עקירה לא רגילה כי השן צומחת הצידה לתוך שן אחרת ולכן חייבים להוציא אותה אבל אסור ומסוכן לעקור אותה כי צילום הסיטי מראה שהיא גודלת ממש על עצב לכן הסביר לי מה שעושים זה חותכים את השן ולאחר זמן מסוים היא יוצאת קצת ואז עוקרים אותה.מה הכוונה חותכים?האם זה כואב , האם מנסרים אותה? תודה, יוליה (בת 34)

בד"כ מרדימים, חותכים את הכותרת של השן עם המקדחה ומוציאים אותה ותופרים. השורשים שנשארים לא מפריעים. אם הם בכל זאת יצמחו ויבצבצו החוצה אז יעקרו אותם בשלב הרבה יותר מאוחר. מקבלים כדורים נגד כאבים וברך כלל זה עובר די קל

03/03/2019 | 22:29 | מאת: יוליה

תודה על תשובתך המהירה. האם בעת הקדיחה חותכים את החניכיים או רק את השן כלומר זה משהו שנעשה מעל לחניכיים ללא דימום?וכמה ימים לוקחת ההתאוששות. אני זוכרת שעקירה כירורגית לקחה לי שבוע התאוששות. תודה מראש.

הכל תלוי במנח בשן לפעמים יש צורך בחיתוך של החניכיים בדכ לוקחים כדורים מסוג ADVIL או NAROCIN ההחלמה תלויה בהמון גורמים ולא ניתן לחזות אותה

מנהל פורום רפואת שיניים