הירדמות חצי שפה תחתונה וסנטר

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

23/11/2018 | 11:23 | מאת: שיר

שלום, אתמול עברתי עקירת שיני בינה משמאל. הן הוצאו בשלמותן ולא נכתב בסיכום על סיבוכים כלשהם. למרות זאת, 26 שעות אחריי אני עדיין מרגישה שהחצי השמאלי של השפה התחתונה והסנטר עדיין רדומים. הרופא המליץ על התחלת טיפול בסטרואידים (דקסמטזון במינון 8 מ"ג שיורד בהדרגתיות למשך מספר ימים). האם טיפול בסטרואידים יעיל במקרה כזה ? בנוסף , מה אחוז ההחלמה ? ובתוך כמה זמן אמורים להרגיש שיפור כלשהו ?

הרדמות השפה והסנטר פירושם שהיתה פגיעה בעצב של הלסת התחתונה. הטיפול המקובל הוא אכן בסטרואידים בתקווה שהנזק הוא זמני ולא קבוע. לא ניתן לדעת בשלב זה את הסיכוי להחלמה ואת הטיימינג

מנהל פורום רפואת שיניים