כאבים בשן לאחר סתימה / טיפול שורש ושאר טיפולים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

13/10/2018 | 19:57 | מאת: ספיר

שלום, אני בת 23 ולפני כשנה עשיתי טיפול שיניים בשן טוחנת שהתחיל בסתימה, לאחר מכן טיפול שורש ועוד כמה טיפולים נוספים באותה בשן. ככל הנראה מדובר בסדק . ההתעסקות הזו בכאב גרמה לי לפתח הרגל של חריקת שיניים ואובססיה חמורה לכאב. עם הזמן התפתח לי עוד איזשהו חור בשן שאחרי השן הבעייתית, וככל הנראה גם שם יש סדק. עשיתי כבר כמה וכמה טיפולים אך הכאב נשאר, באכילה ובעת נעילת לסתות שנגרמת בעקבות ההרגל לאחר טיפולי השיניים. אני לא רוצה לעקור את השיניים האלו וזו האופציה האחרונה מבחינתי. מהן האלטרנטיבות ודרכי הטיפול בהן הבעיה הכל כך מגבילה ומציקה הזו יכולה להיפתר? הייתי כבר אצל שני רופאי שיניים ובכל פעם זה נמרח ושוב עושים לי טיפול לא יעיל שמאכזב כשהכאב חוזר. נואשת לפתרון. תודה.

13/10/2018 | 20:03 | מאת: ספיר

בנוסף, רציתי לשאול מה אתה מייעץ לי לעשות בנוגע להרגל המגונה של נעילת לסתות, חריקת שיניים והתעסקות בלסת ברוב שעות היממה. יש סד, יש התייעצות פסיכולוגית, ויש מאמץ מאוד גדול שלא לעשות זאת ביני לבין עצמי, אך זה בכל זאת פוגם באיכות חיי.

אם יש סדק בשיניים אז אין ברירה אלא לעקור את השיניים הסדוקות במקביל יש להתקין לך סד לילה שימנע נזק משיניים נוספות

14/10/2018 | 09:57 | מאת: ספיר

איך אפשר לדעת באופן וודאי שזהו סדק לפני עקירה שן השן?

מנהל פורום רפואת שיניים