תרופות ביולוגיות-זיהומים בשיניים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

24/09/2018 | 18:08 | מאת: אריה

שלום יש לי 100% פסוריאזיס ארטריטיס כבר 35 שנים. הזרקתי במשך כשנתיים תרופות ביולוגיות ENBREL ואחר כך HUMIRA. תחת אותה ״התנהגות״ של היגיינת הפה, השיניים שלי הזדהמו ונאלצו לעקור לי 5 (חמש) שיניים בבת אחת. הפסקתי הטיפול בהומירה (זו התרופה הביולוגית שהזרקתי בתקופה בה הזיהומים יצאו משליטה), והזיהומים הפסיקו-כאמור-תחת אותה הגיינת שיניים. האם לדעתכם יש קשר בין השימוש בתרופות הביולוגיות הנ״ל ובין הזיהומים בשיניים, או בין פסוריאטיק ארטריטיס ובינם? תודה, אריה

התרופות שקיבלת מדכאות את מערכת החיסון. כתוצאה מכך יכולים להתעורר זיהומים רדומים שהגוף יתקשה להתמודד איתם ולהילחם בהם. על כן יש לשמור על היגיינת הפה והשיניים באדיקות יתרה.

מנהל פורום רפואת שיניים