ביופסיה לציסטה בשן ועקירת שן בינה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

26/02/2018 | 00:06 | מאת: אילת

שלום במסגרת בדיקה שגרתית (פעם בחצי שנה) אצל רופא השיניים הוא טען כי יש לי חור בשן בינה ימנית למטה ושלח אותי לפנורמי. כשחזרתי עם תוצאות הפנורמי הוא התקשר מודאג, אמר שהוא רואה איזורים רדיולוצנטיים ושלח אותי למומחה פה ולסת. אותו מומחה טען כי הצילום נעשה באיכות ירודה, שלח אותי לצילום חוזר והפנה אותי לכירורג פה ולסת לצורך עקירה. הכירורג שיצאתי עימו קשר טען שהנוסף לעקירה הוא מזהה ציסטה שיש לבצע בה ביופסיה ולשלוח לבדיקה. מאז איני ישנה בלילה מחשש לגידול ממאיר. אציין כי אותו חור וכי גם הציסטה אינם סימפטומטיים ומכאן השאלות : 1. עד כמה דחופה העקירה? 2. האם תמיד מבוצעת ביופסיה, או שרק במידה וקיים חשד לגידול? 3. מה הסיכוי שמדובר בגידול? 4. האם העקירה תרפא גם את הציסטה? אודה לך על סדר בדברים

מרגע שהוחלט שיש לעקור את השן, רצוי לעשות זאת בהקדם ביצוע ביופסיה נעשה במקרה שבו יש ממצא שנראה חורג מהנורמאלי תפקיד הביופסיה הוא לקבוע מה מהות הנגע, וזה לא בהכרח צריך להיות גידול. לכן הייתי כרגע מנמיך את רמת הדאגה, אבל דואג ללכת בהקדם לטיפול

מנהל פורום רפואת שיניים