מגורים בעיר לעומת ישוב

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

11/03/2020 | 21:18 | מאת: מתן

שלום ורד, אני ומשפחתי מחפשים לרכוש דירה. מנסים לשקלל את כל ההיבטים שחשובים מבחינת איכות סביבה ביניהם נושא קרינה, זיהום אוויר וכו'. מתלבטים מאד בין עיר לבין ישוב. ראינו מספר דירות בשכונה הממוקמת בעיר- שכונה איכותית מאד מבחינת חינוך ושירותים לתושב אך חסרונה בכך שממוקמת ב2 צידיה בשני אזורי תעשייה. דבר שמעלה אצלי את החשש של זיהום אוויר ממפעלים. כמו כן, יש את העניין שיש קרינה גבוהה יותר מאנטנות סלולריות בערים. לעומת זאת ראינו דירות בישובים- שם יש מעט אנטנות סלולריות ואין אזורי תעשייה מזהמים אך כן יש חשיפה לריסוסים והדברות שמבוצעים בשטחים חקלאיים סמוכים וברוב הישובים האלה נעשה שימוש בקמינים לחימום בחורף שהתושבים נוהגים להפעיל בחורף מה שגם נחשף לאחרונה כמזהם מאד ומזיק לבריאות. משיחותיי עם תושבים בישובים שונים לא אחת עלתה טענה שיש בחורף ריח עז של שריפה שנגרם מאותם תנורים. אשמח לדעת על מה לשים את הדגש כאשר באים לקנות נכס מבחינת נושאים של איכות סביבה? מה הרע במיעוטו (אם יש כזה דבר) והאם יש עדיפות לישוב על פני עיר או להיפך? אשמח לכל הכוונה או עצות בעניין. תודה רבה

לענות על שאלה מעין זו פרושו לכתוב מסמך יעודי של יתרונות וחסרונות סיבבתיים לכל דירה ובית שתשקלו לקנות. יש עשרות אם לא מאות משתנים. כל דירה ובית לגופו. לפעמים במושב טוב יותר לפעמים בעיר. אין כללי ברזל חד משמעיים.

13/03/2020 | 13:32 | מאת: מתן

אני מבין. מגורים ליד אזורי תעשייה נחשב בעייתי מבחינת זיהום אוויר? בשכונה שראינו המרחק הוא כ-2 ק"מ בערך. האם יש מרחק ביטחון ? אם כן אשמח לדעת מה המרחק הזה. תודה רבה שוב

13/03/2020 | 14:02 | מאת: מתן

יש תשובה לשאלה מה מזיק יותר לבריאות- האם עשן שעולה מארובות קמינים או זיהום ממפעלים? אולי זה ייתן לי קצת כיוון..

כמו שכתבתי בתשובה הראשונה - אין כללי ברזל. כל בית כל דירה, בעיר במושב, שונה לגמרי. לגמרי לא אומר שליד מפעל מסוכן יותר. תלוי בעשרות משתנים. כל מפעל והחומרים שלו, הכמויות שבאחסון, התרחישים שעלולים להתרחש. מרחק בטחון, לפעמים 100 מטר לפעמים 10 ק"מ או 20 ק"מ ואפילו יותר. כל דבר לגופו.

שוב, תלוי בכמויות, תלוי בחומרים ותלוי בעוד עשרות משתנים. אתה שוב ושוב מנסה לקבל תשובה של כן/לא, אין דבר כזה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות