סינון מים בבריטה לתינוק בן חודשיים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

19/10/2019 | 12:01 | מאת: אבי קורן

שלום רב. נשאלו שאלות לגבי סינון מים בבריטה למזון לתינוקות בגיל חודש והלאה. האם זה תקין לסנן מים שהורתחו בקומקום חשמלי קוררו וסוננו בקנקן בבריטה. וכמו כן מה קורה למים שנשארים בסביבת המסנן עד לשימוש הבא. האם הם לא מזדהמים מעצם עמידתם במסנן? תודה

יש אי הבנה בסיסית בדברים שכתבת. סינון בריטה הנו כדי להוציא מהמים מלחים (מינרלים), מה שנקרא בשפת העם - אבנית. להיפך, לתינוקות עדיף מים רגילים המכילים את כל המינרלים מהטבע שלא יחסר להם לדוגמא סידן, מגנזיום. הרתחה לעומת זאת, משמידה זיהומים ביולוגיים (אם היו). מים שהורתחו לא צריך להעביר אותם בבריטה או בכל מערכת סינון מתאימה אחרת, הם מתאימים (לאחר קרור לפי הצורך) לשימוש כמו שהם.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות