האם אפשר להתחשמל מזה?

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

15/07/2018 | 16:34 | מאת: דנה

מקווה שזה פורום מתאים לשאול זאת. אתמול השתמשתי במכשיר להורדת שיער של אחותי בשם silk epil (המכשיר מופיע בתמונה בקישור ומסומן ב-1). הוא גרם לי לדימום קל – אז חיטאתי אותו עם אלכוהול ושטפתי במים (כשהוא כמובן לא מחובר לחשמל). שני דברים: 1. המכשיר לא עמיד במים לפי מה שבדקתי עכשיו. 2. אנו משתמשים במכשיר כאשר הוא מחובר בכבל לחשמל. סימנתי במספרים 2,3 את המקומות בהם שטפתי את המכשיר עם מים. לא השתמשתי בו מאז ששטפתי אותו במים, והוא כבר יבש. 3. במספר 4 סימנתי את המקום בו יש את החיבור לכבל. נניח שכעת אשתמש בו כשמחובר לחשמל – האם יש סכנה שאתחשמל? הפחד שלי הוא שאולי זלגו מים לחלקים פנימיים במכשיר, ואיני יודעת אם הנ"ל יכול לגרום לסכנת התחשמלות. (מודעת לכך שייתכן שהמכשיר נהרס בכך ששטפתי אותו, מעניין אותי נטו עניין הסכנה להתחשמלות ולא אם נהרס). https://profile.fcdn.co.il/images2/0__05b4b4d1ac3edc.jpg

לא יכולה להכנס לתמונה, אך זה לא קריטי. בעיקרון כל מכשיר חשמלי שעובד על 220V ורשת החשמל שלנו, שאינו מוגן ממים עלול לגרום להתחשמלות, לקצרים, לשריפות. אם את רוצה להשתמש בו, תתני לחשמלאי מוסמך לבדוק אותו. אולי מחיר הבדיקה גבוה ממחיר המכשיר, זה לשיקולך.

15/07/2018 | 17:43 | מאת: דנה

AC-DC - Adapter Type: PI-41-77 V-3 Eingang/input: 220-240 V ~ 50-60 Hz / 10W Ausgang/Output: 12V = /400 m A max T35/E IP20 האם ב-220V התכוונת ל-input או ל-output?

מתח נכנס אך כמו שאמרת זה לא הפורום לשאלות מעין אלה, תפני לפורום בנןשא חשמל.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות