חן א.

דיון מתוך פורום  שווה לכל נפש

30/12/2012 | 19:13 | מאת: היי עירית

אני סובל ממספר מחלות נפשיות- ארכנופוביה,OCD שבא לי בכמה צורות פחד מוות ופחד ממחלות ומחיידקים רציתי לדעת אם אפשר לטפל בכל זה לבד בבית ואיך אני יכול לטפל בארכנופוביה לבד ולגבי הפחד מוות רציתי לדעת אם בעל אוב יכול שיבואו אליו אנשים אחרים וישאלו שאלות לגבי העתיד שלי ואם את יכולה להמליץ לי על ספר שיעזור לי להכחיד את הפחד מוות הOCD והפחד ממחלות תודה מראש

חן שלום הטיפול המומלץ להפרעות שאתה מתאר הוא הטיפול ההתנהגותי קוגנטיבי, אתה יכול לקרא באינטרנט על העקרונות, הדבר המרכזי הוא להיחשף לטריגר המפחיד ולהימנע מהטקס שאתה עושה כדאי להפחית את החרדה. בנוסף יש ספרים בנושאים אלה כמו:" די לאובססיה " של עדנה פואה, שזה ספר מומלץ כדאי לקרא ולנסות לעבוד על פי ההמלצות שלה. חשוב לי להגיד שקשה מאד לעשות טיפול עצמי , אפשר לנסות עם הספר המומלץ, אם זה לא עוזר מאד כדאי לפנות למטפל התנהגותי קוגנטיבי, אפשר למצא רשימת מטפלים באתר של איט"ה. בהצלחה עירית

מנהל פורום שווה לכל נפש